Figaro ja Susanna taotlevad ooperisümbioosis korteri ostmiseks pangalaenu

Raimu Hanson
Copy
«Figaro pulmas» osalevad Raiko Raalik (vasakult, Figaro), Kadri Kõrvek (Susanna), Priit Strandberg (Vello) ja Maria Annus (Malle).
«Figaro pulmas» osalevad Raiko Raalik (vasakult, Figaro), Kadri Kõrvek (Susanna), Priit Strandberg (Vello) ja Maria Annus (Malle). Foto: Margus Ansu

Tartu linna päeva kavas on neli ooperisümbioosi, kus kohtuvad sõna- ja muusikateatri esindajad. Üks neist on Wolfgang Amadeus Mozarti ooperi «Figaro pulm» meie aega sobitatud kolmveerandtunnine versioon. Vanemuise draamajuht Tiit Palu on selle kaheks etenduseks lavastanud Athena keskuses.

Figaro ja Susanna osas on lauljad Raiko Raalik ja Kadri Kõrvek. Nad soovivad oma kooselu alustada uues korteris. Selle ostmiseks on tarvis pangalaenu, mille saamise üle otsustavad pangaametnikud Vello ja Malle, keda kehastavad näitlejad Priit Strandberg ja Maria Annus. Pianist Piia Paemurru on klaveri taga mõnel hetkel Vello ja Malle koosoleku protokollija.

Koosolekul tuleb kaalumisele Figaro ja Susanna kirjutatud taotlus, kus tagatiseks on märgitud armastus. Vello teab küll, mis on armastus, sest ta on sellest lugenud Äripäeva nädalalõpulisast ja vaadanud isegi üht armastusfilmi. Malle on loobunud armastusest, sest see oleks seganud tal teha karjääri panganduses.

Esietendusele kell 15 oli Athena keskusesse kogunenud nii palju rahvast, et paljudel tuli leppida vaatamisega seistes. Teine etendus algab kell 18.

«Figaro pulma» esietendust vaatas publikust pungil saal.
«Figaro pulma» esietendust vaatas publikust pungil saal. Foto: Margus Ansu

Tartu linna päeva neljast ooperisümbioosist oli esimene Vanemuise kontserdimajas «Hansuke ja Greteke», mille lavastajad on Piip ja Tuut.

Vene teatri kunstilise juhi Filipp Lossi lavastatud «Ruslani ja Ludmilla» esietendus oli kell 16 Elleri kooli Tubina saalis ja teist saab sealsamas vaadata kell 19. Tartu Uue Teatri loovjuhi Ivar Põllu «Lendavat hollandlast» saab vaadata kell 17 ja 20 Tartu Uues Teatris.

Kell 21 algab Raekoja platsil galakontsert, mis nii nagu ka ooperisümbioosi etendused, on huvilistele tasuta ja mille otseülekannet pakub vaadata Tartu Postimees.

«Figaro pulma» esietenduse ajal tuli mõnelgi vaatajal leppida seismisega ukseavas.
«Figaro pulma» esietenduse ajal tuli mõnelgi vaatajal leppida seismisega ukseavas. Foto: Margus Ansu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles