Enneolematult suur teaduskonverents Tartus jõuab lippude lehvides lõpule

Raimu Hanson
Copy
Religiooniuurijate konverentsi auks lehvivad Tartu ülikooli peahoone ees lipud, mis tähistavad riike, kust on konverentsile saabunud teadlased pärit.
Religiooniuurijate konverentsi auks lehvivad Tartu ülikooli peahoone ees lipud, mis tähistavad riike, kust on konverentsile saabunud teadlased pärit. Foto: Margus Ansu

Täna jõuab Tartus lõpule Euroopa religiooniuuringute assotsiatsiooni 17. aastakonverents «Religioon – järjepidevused ja katkestused». Tartu ülikooli ja Eesti akadeemilise usundiloo seltsi korraldatud rahvusvahelisele tippüritusele, mis algas 25. juunil, tuli kokku enneolematult palju religiooniuurijaid – ligi 700. Ülikooli peahoone ees lehvivad osalevate teadlaste päritoluriikide lipud.

Konverentsi teema kutsus osalisi arutlema usundiliste mõtteviiside, praktikate ja traditsioonide arengu üle. Ettekanded katavad laia valikut usundilisi traditsioone nagu kristlus, islam (sh läänemaailmas), põlisusundid ja India usundid, kuid silmapaistvalt palju on ka tänapäevaste religioossete suundumustega tegelevaid uurijaid.

Eesti akadeemilise usundiloo seltsi president Madis Arukask rõhutas maineka konverentsisarja Tartus korraldamise tähtsust. See toob tema sõnul Tartu ülikooli, Tartu linna ja Eesti kõigi Euroopa usundiuurijate teadvusse ning tutvustab meie akadeemilist ringkonda ja Eesti religiooniuurijate tööd maailmale kõige paremal viisil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles