Linna päeval saab pidu nii bussis kui raeplatsil

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Tartu linna päev möödunud aastal. 
Tartu linna päev möödunud aastal. Foto: Kristjan Teedema

Viimasel kolmel aastal on Tartu linna päeval toodud linlaste ette hulgaliselt ooperi- ja operetimuusikat, nii ka tänavu.

Lisaks ooperisümbioosile ja suurele galale raeplatsil esitleb Go Bus liinidele asuvaid uusi punaseid busse. Pidulik busside esitlus toimub laupäeva ennelõunal Vanemuise alumises parklas. Ülikooli tänav on autodele liikluseks suletud ning tänavale on rivistatud kaheksa tulevast liinibussi.

Igas bussis leiab mitmekesist tegevust, mille käigus saab busside sisemuse üle vaadata ja proovida, kui mugav on neis istuda.

Kaheksa bussi on jagatud eri teemade vahel. Muusikabussis esinevad Daniel Levi, Silver Sepp ja Jaan Pehk. Reisijuttude bussis puhub reisijutte maailmarändur Tiit Pruuli. Luulebussis hoiavad vaimuvärskust üleval luuletajad Hasso Krull, Contra, Jüri Kolk, Katrin Pärn ja Mehis Heinsaar. Teadusteatri bussis teeb katseid Ahhaa teadusteater. Lastebussis annab etendusi Heino Seljamaa kohvriteater.

Pidulike ürituste kõrval võtavad sukeldumisklubi Maremark sukeldujad ette Emajõe koristustalgud.

Linna päev lõpeb Hansa kooli staadionil öökinoga, ühiselt vaadatakse Liina Triškina-Vanhatalo filmi «Võta või jäta», mille peaosas mängib Reimo Sagor.

Enne linna päeva annab Tartu linnapea Urmas Klaas Tartu raekoja saalis üle Tartu linna medalid ja tunnustab Tartu kauneimate kodude omanikke. Pärastlõunal tänab linnapea Salemi kirikus Tartu kuldseid pulmapaare.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles