Tartu noormaadlejad sõidavad Euroopa meistrivõistlustele Poola

Tartu Postimees
Copy
Pildil Poola sõitvad noormaadlejad Robin Samarüütel (vasakult), Georg Kristerson, Artur Jeremejev, Max Hristjuk.
Pildil Poola sõitvad noormaadlejad Robin Samarüütel (vasakult), Georg Kristerson, Artur Jeremejev, Max Hristjuk. Foto: Erakogu

Sel nädalavahetusel Poolas Krakówis toimuvatel U-15 vanuseklassi Euroopa meistrivõistlustel maadluses esinab Eesti koondist ka viis Tartus treenivat noormaadlejat.

Max Hristjukile, Artur Jeremejevile, Georg Kristersonile on see teine rahvusvaheline tiitlivõistlus. Kathy Carmela Klasseni ja Robin Samarüütli jaoks on see esimene rahvusvaheline tiitlivõistlus.

«Eelmistel Euroopa meistrivõistlustel kaheksanda koha saanud Max Hristjuk on aasta vanemana kindlasti ambitsioonikam,» ütles maadlusklubi Englase treener Kristjan Press. Sel aastal on Hristjuk võitnud eri vanuserühmades ja maadlusstiilides neli Eesti meistritiitlit lisaks on auhindade riiulis esikoht Euroopa suurimalt maadlusturniirilt Tallinn Openilt. 

Kehakaalus -52 kg esindavad Eestit kaks Tartu Kalev-Englase maadlejat. Artur Jeremejev, kes saavutas möödunud aastal Euroopa meistrivõistlustel seitsmenda koha, soovib see aasta kindlasti enamat. «Edukalt kogutud kogemused rahvusvahelistes laagrites ja turniiridel annavad selleks ka tugevat lootust,» sõnas treener. 

Georg Kristerson on sarnaselt Hristjukile võitnud see aasta erinevatest vanuserühmades ja maadlusstiilides kolm Eesti meistritiitlit ja eelmisel aastal Euroopa meistrivõistlustel avamata jäänud võiduarve vajab parandamist. 

Kõigi kolme tartlaste ettevalmistusse on aasta jooksul kuulunud välislaagrid Venemaal ja USAs, lisaks mitmed rahvusvahelised turniirid ja laagrid kodumaal.

Esmakordselt lähevad rahvusvahelise tiitlivõistluse kogemusi hankima Kathy Carmela Klasseni (-46kg) ja Robin Samarüütl (-62kg).

U-15 vanuseklassi esimesed Euroopa meistrivõistlused peeti 2017. aastal Serbias. Eelmisel aastal peeti võistlused Ungaris, kus edukamad olid Venemaa esindajad, kes võitsid Kreeka-Rooma maadluses kümnest võimalikust viis kehakaalu.

Igal riigil on võimalus maadlema panna 20 noorsportlast, valida on kümne kehakaalu vahel, ühes kehakaalus ei saa maadelda rohkem kui kaks sama riigi esindajat. Kokku sõidab Eestist võistlema 17 maadlejat naistemaadluses, kreeka-rooma ja vabamaadluses. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles