Ilmus viimane Elva Postipoiss

Hans-Martin Tammesalu
, suvereporter
Copy
22. 06.2019 ilmunud viimase Elva Postipoisi esikülg.
22. 06.2019 ilmunud viimase Elva Postipoisi esikülg. Foto: Hans-Martin Tammesalu

Läinud laupäeval ilmus Elva linna ajalehe Elva Postipoiss viimane pabernumber.

Elva Postipoiss ilmus esimest korda 1994. aasta 1. septembril. Tänavu sügisel saanuks seega leht 25-aastaseks. Elva Postipoisi toimetuses töötasid reporter, toimetaja ja juhataja. Kord nädalas käis toimetuses küljendaja.

Sulgemise põhjus on majanduslik. Lehe tegemine ei tasunud ennast enam ära. Osaühingu Elva Postipoiss juhatuse liikme Kersti Koosa sõnul on lugejad kolinud internetikanalitesse – Elva Postipoiss ilmus aga kord nädalas paberil.

2015. aastani toetas kohalik omavalitsus rahaliselt Elva Postipoissi, ent kui vald oma ajalehe asutas, lõppes ka doteerimine.

Ajalehe toimetaja Sirje Veldi sõnul oli sulgemine õhus juba mitu aastat, sest noori lugejaid ei tulnud juurde. Veldi sõnul oli ajalehe trükiarv 2000. aastate alguses ja keskpaigas üle 1700, hiljem kahanes 1300 peale. Toimetaja arvates ei olnud nii väikse lugejaskonnaga enam võimalik tulu teenida.

Veldi sõnul oli Elva Postipoiss paljudele siiski südamelähedane, mida kinnitas tõsiasi, et omaimesed käisid ikka toimetuses muresid kurtmas.

Elva valla leht jätkab ilmumist ka paberil. Nii Koosa kui ka Veldi tõdesid, et see on siiski pigem teadete leht, mida elanikud ei taha eriti omaks võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles