Jõululaat jõuab laupäeval raeplatsi

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu jõululaat.
Tartu jõululaat. Foto: Margus Ansu

Homme leiab Küüni tänaval ja raeplatsil aset jõululaat, kuhu tuleb üle 200 müüja meilt ja mujalt. Ostlejad saavad meelt lahutada tantsides või puutööd vaadates.

Jõululinna eestvedaja Aile Parmsoo rääkis, et vähemalt sellel laupäeval kihab raeplats taas kord samamoodi, nagu seal kees kunagi turupäevadel elu igal nädalal.

Talvisele tantsupeole tuleb 17 Tartu rahvatantsurühma rekordilise 320 tantsijaga. Tantsupeol on kavas tuntud ringmängud, milles saavad kaasa lüüa ka pealtvaatajad.

Kuna inimestele meeldib vaadata, kuidas teised tööd teevad, tuleb nii nagu tantsupidugi kolmandat aastat ka lodjaseltsi korraldatud puuteotriatlon, kus võetakse mõõtu puude saagimises, lõhkumises ja ladumises.

Oma programm on ka Antoniuse gildi juures, kus jõuluturg algab juba täna. Kohapeal saab valmistada õnnemünti ja valada õnne, õpitubades õpetatakse kommide ja nukkude valmistamist ning küünalde kaunistamist.

Pühapäeva keskpäeval algab Antoniuse õues talve­lul­lade pusimine Contra juhendamisel, igaüks võib luua jõulutaadile ettekandmiseks omaenda värsid. Värskelt loodud talvelullasid saab ette lugeda ka samal päeval kell 15 raeplatsi kuuse alla saabuvale jõuluvanale.

Töötoad on sel pühapäeval linnamuuseumis, mänguasjamuuseumis ja postimuuseumis.

Laupäeval raeplatsil

• Jõululaat kl 11–17

• Puuteotriatlon kl 12

• Tantsupidu kl 13

• RMK programm kl 16.30

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles