Galerii ja video: rahvatantsijad panid hilisõhtusel Kassitoomel seelikud lehvima ja pastlad tuld lööma

Copy

Juubelilaulupeole pühendatud üritused Tartus jätkusid reede hilisõhtul Kassitoome orus, kus sajad rahvatantsijad andsid etenduse «Loodud jääma».

Tartu rahvakunstiansambli vilistlasrühma kuuluvad abikaasad Eva-Maria ja Jaagup Truusalu tõdesid vahetult pärast etenduse lõppu, et nii hilja polegi nad oma enam kui kümneaastase tantsukogemuse juures ilmselt pidanud esinema - tantsijad tulid lavale kell kümme ning lõpukummardus tehti pool tundi enne südaööd.

Samas oli hiline aeg selles mõttes hea, et suurem leitsak oli selleks ajaks taandunud, kuid kuna proovid algasid juba hommikul kell üheksa ja kestsid terve päeva, oli tegemist siiski päris tõsise katsumusega, möönis tantsupaar.

Etenduse kava ja süžeega jäid tantsijad väga rahule. Lausa nii väga, et «oleks võinud veel tantsida, kui oleks vaid lastud,» nagu ütles Eva-Maria Truusalu.

Kava oli Truusalude arvates tantsijasõbralik ning midagi kontimurdvat seal ei olnud, praegusel ajal on nende jaoks kõige suuremaks väljakutseks hoopis leida aega, et järjepidevalt trennis käia.

«Mina tahaksin muidugi ka seda, et oleks rohkem tõsteid ja lendamist, aga nüüd vilistlasrühmas on paraku sellised rahulikumad tantsud,» lisas Eva-Maria Truusalu.

«Loodud jääma» lavastas Jaanus Randma, teda assisteerisid Kristel Maruste ja Aveli Asber. Etenduse vahetekstide autor oli Rein Pakk, neid esitasid näitlejad Priit Strandberg ja Andres Dvinjaninov.

Enne etenduse algust anti üle ka 21. Helju Mikkeli nimeline rahvatantsupreemia, mille pälvis Külli Petersell.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles