President Kersti Kaljulaid külastas Elva laste- ja perekeskust

Tartu Postimees
Copy
President külastas Elvat.
President külastas Elvat. Foto: Jaak Jänes / Elva vallavalitsus.

Tartumaal viibiv Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid külastas täna Elvas asuvat Järve lasteaeda, peremaja ning Elva laste- ja perekeskust.

Lasteaeda saabudes tervitasid presidenti õues mängivad lapsed, kes olid kohtumist väga oodanud. Elva laste- ja perekeskuse juhataja Gerda Kiipli-Hiir tutvustas presidendile peremaja ja seal kasvavaid lapsi ning Järve lasteaia ajalugu.

Pärast lasteaia ja peremaja külastust toimus laste- ja perekeskuses arutelu, kus president avaldas heameelt laste ja peredega tegelemise arengute üle Elva vallas. Arutelul puudutati eelkõige laste ja perede murede märkamise ning nende probleemidega tegelemist nii Elva vallas, aga ka Eestis laiemalt.

Foto: Jaak Jänes / Elva vallavalitsus.

Kõigil arutelul osalenute sõnul on Eestis üks olulisemaid teemasid see, et spetsialistid oskaksid õigel ajal lapse, noore või perekonna murekohti märgata ning neid õige spetsialisti juurde suunata. 

Perekeskuse töötajad tunnistasid, et kuigi nende majas tuleb ette palju tõsiseid ja murelikke hetki, siis on neil iga päev põhjust oma tööst ja selle tulemustest ka rõõmu tunda.

President Kersti Kaljulaid sõnas perekeskuses toimunud arutelu lõpetuseks, et tal on hea meel selle üle, kuidas on Elva vallas seni sotsiaalteemade ja -muredega tegeletud. «See teeb mu tuju heaks, kui näen hästi tehtud asju,» võttis president arutelu kokku.

Perekeskuse hoole all kasvab praegu lapsi vanuses 7. elukuust 18. eluaastani. Keskuses saavad erinevatel nõustamisteenustel abi üle 150 lapse nii Elva vallast kui ka mujalt. Keskuse teenuste juhi Jaana Undi sõnul jõuab perekeskusesse inimesi ka kaugemalt, näiteks Valgamaalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles