Tartu vanamehedki tähistasid eestlaste 150-aastast laulupidu

Copy

Tartu Kodukotuse seeniormehed ja naiskoor Linda korraldasid 19. juunil spordipäeva koos väikese laulupeoga Ahja jõe kaldal, Lääniste külaseltsi laululaval.

Toimunust saatis ülevaate ja pildid meesteklubi liige Maldo Kikkull. Tema protokollitud read on siin:

«Ei  tuldud  küll  jala  või  hobustega nagu 150 aastat tagasi,  aga kohal  olid  sõbrad  Haaslavalt,  Viljandist, Elvast,  Tähtvere  päevakeskuset  ja  teistest  Kodukotuse  huvialaringidest, kokku üle 110 inimese.  

Seeniormeeste  klubi  president  Kalev Jahnson  tervitas  osavõtjaid, täpsustas  ürituse  ajakava,  soovis rõõmsat  seltsielu  ja head laululusti.

Sündmuse peakorraldaja  vastutus  ja medal riputati Rein Otsa kaela.

Laulupeo  peadirigendi kohustused  ja medal riputati naiskoori  Linda  dirigendi Ülle Partsi kaela.

Tartu linna abilinnapea Mihkel Lees soovis  edu ja rõõmsat  meelt  kõigile  peol osalejatele ning sportis ka ise nii mõnelgi alal.

Peol lauldi isamaalisi  ja seltskondlikke  laule.

Alustas naiskoor Linda. Üles astusid veel lauljad  Viljandist Voldemar Nikolajevi  akordionihelide  saatel. Rõõmsalt  esinesid särtsakad tantsutüdrukud Tähtvere  päevakeskusest  ja  seeniormeeste klubi liikmed. 

Päev selgitas ka parimad spordialadel, keda peale maitsvat lõunasööki ühislaulmise, tantsu  ja pillimängude helinal au sisse tõsteti.

Kuulitõuke mitmevõistluse parimaks tunnistati Enn Kivisaar, korvpalli vabavisetes Harri Otsa, noole täpsusvisetes Matti Ainson, püstolist täpsuslaskmises Viljandi mees Tõnis Tuur ja saapaviskamises  Enn Kivisaar ning kalameestest Kuldkala omanikuks sai Lembit Lehemets. Eriauhinna kalaspordi organiseerimisel teenis välja Tarmo Kerstna. Abistava panuse eest saunas korra hoidmisel  tunnustati  Viljandi  naist Luivit.

Siis jäeti hüvasti, et edaspidi  uuesti kohtuda.»

Oma ülevaate päris lõppu kirjutas Maldo Kikkull aga: «Elagu  positiivne ja aktiivne eluhoiak ka kuldseis aastais, nautigem elu!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles