President veetis kaks tundi Tartu ülikooli kliinikumis, süvenedes seksuaalvägivalla abikeskuste teemasse

Aime Jõgi
Copy

President Kersti Kaljulaid käis täna Tartu ülikooli kliinikumis seksuaalvägivalla kriisiabikeskuses, kus naistearst Kai Part tutvustas talle ja saatjaskonnale kriisiabikeskuse tööd kõikides üksikasjades, näitas ruume ja ohvri läbivaatuse kabinette ning tutvustas oma meeskonnaliikmeid.

Doktor Kai Part selgitas, kuidas Tartu ülikooli kliinikumi erakorralise meditsiini osakonda võib tulla seksuaalvägivalla üleelanu kas üksi või koos saatjaga ning ükskõik mis kellaajal. Ning lisas, et oluline ei ole, kas ta on juba politseisse pöördunud või ta alles kavatseb pöörduda. Piisab sellest, kui registratuuris öelda, et ta vajab enda läbivaatuseks naistearsti.

Kliinikumis kutsutakse vägistamisohvrit abistama spetsiaalse väljaõppega õde ja valvenaistearst. Läbivaatusel otsitakse spermat, sülge, verd, naharakke, karvu …

Tartu naistearstid Kai Part ja Made Laanpere ning naha- ja suguhaiguste arst Kadri Sikk on tänavu saanud presidendilt ka Eesti Punase Risti IV klassi teenetemärgi, kuna on seisnud selle eest, et vägistamisohvrite heaks hakkaksid Eestis tööle seksuaalvägivalla abi keskused Tartu ülikooli kliinikumis, Lääne-Tallinna keskhaiglas, Pärnu haiglas ja Ida-Viru keskhaiglas. Seda tänu sotsiaalkindlustusameti koordineerimisele ja toetusele.

President osales ka enam kui tunnises vestlusringis, kus seksuaalvägivalla teemal vahetasid mõtteid arstid, juristid, politseinikud, prokurörid, haiglajuhid, sotsiaalkindlustusameti ja ministeeriumitöötajad, lastekaitsjad, poliitikud ja teised.

President kõneleb täna veel Balti kolledži 20. aastapäeval, avab Maarja-Magdaleena ja Äksi kihelkonnaviidad.

Hommikul külastas ta Tartu Herbert Masingu ooli miljööteraapilist Pepleri ravikodu ja kooli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles