Fred Kudu õpilased kogunevad protestiks

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Omaaegse legendaarse kergejõustikutreeneri ja Tartu Ülikooli kehakultuuriteaduskonna õppejõu Fred Kudu õpilasi ja mõttekaaslasi ühendava K-klubi liikmed kogunevad täna ülikooli nõukogu istungi eel peahoone ette, et väljendada muret Kääriku spordibaasi saatuse pärast.

Klubi liige Ulvi Jukk rõhutas, et nad ei protesti ülikooli tegevuse vastu, vaid püüavad juhtida tähelepanu spordibaasi kinnistu kasutamist käsitleva eelnõu kummalisele sõnastusele ja sellest tekkivatele küsimustele.

Juki sõnul teeb neile enim muret eelnõu punkt nr 3, millega rektor saaks volituse otsustada baasi kasutuse üle, kuid ka õiguse seda volitust edasi anda.

«Segaseks jääb ka eelnõu lõppeesmärk, miks ülikool tahab kompleksi tükkideks teha,» märkis ta.

Enne nõukogu istungi algust kell 13.30 seisab ülikooli peahoone ees arvatavasti vähemalt paarkümmend inimest.

Ulvi Juki kinnitusel laabub kõik rahumeelselt. Protestijate käes on loosungid, mis innustavad nõukogu liikmeid Kääriku saatuse ja spordibaasi vajalikkuse üle järele mõtlema.

«Praegu unarusse jäetud Kääriku õppebaas peaks olema kehakultuuriteaduskonnale ideaalne õppekeskus,» leidis Jukk. Tema hinnangul rikuks kompleksi tükkideks jagamine selle terviklikkuse ning vähendaks märgatavalt selle kasutusvõimalusi õppe- ja treeningubaasina.

K-klubisse kuuluvad paljuski kehakultuuriteaduskonna vilistlased, kes on ka ise õpingute vältel Käärikul treeninud.

Praegu käivad K-klubilased korra aastas Käärikul, et mälestada oma õpetajat Fred Kudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles