Keskkonnainspektorid võtsid Emajõe «laulupeolised» karmilt pihtide vahele (1)

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Tavapärane vaatepilt kohapüügi kõrgajal Emajõel Koosa jõe suudmest allavoolu, kus püüdja on püüdjas kinni. Näiteks sellele käänakule on suutnud end mahutada kuus paati.
Tavapärane vaatepilt kohapüügi kõrgajal Emajõel Koosa jõe suudmest allavoolu, kus püüdja on püüdjas kinni. Näiteks sellele käänakule on suutnud end mahutada kuus paati. Foto: Keskkonnainspektsioon

Pühapäeval lõppes koha püügikeeld ning seda Eesti vete üht maitsvamat uimelist suundusid Emajõele taga ajama tõelised harrastuskalastajate hordid. Nii mõnegi spinningumehe püügipäev lõppes aga kopsaka rahatrahviga, sest kotti oli pandud ka alamõõdulisi kalu, kes seaduse järgi tuleks vabastada.

Kuna Emajõe magusaimad kohakohad jäävad Koosa jõe suudmest allavoolu, võis seal pühapäeval paate kokku lugeda sadades. «Iga käänaku peal oli ikka mitu paati, nii et püügikoha leidmisega võis tekkida tõsiseid probleeme,» märkis tartlasest kalamees, Eesti spinninguspordi liidu juhatusse kuuluv Ivo Sööt. Koos kahe paadikaaslasega ei hakanudki nemad «laulupeole» tikkuma, vaid loopisid lanti Luunja kandis, kus oli pisut rahulikum.

Alamõõduline koha, kes rändas pärast fotosessiooni tagasi Emajõkke.
Alamõõduline koha, kes rändas pärast fotosessiooni tagasi Emajõkke. Foto: Kaspar Koort
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles