Foto: roolis magama jäänud juht sõitis vastu puud, viis inimest viidi haiglasse (1)

Tartu Postimees
Copy
Liiklusõnnetus
Liiklusõnnetus Foto: Politsei

Täna hommikul kella viie paiku sai häirekeskus teate, et Jõgevamaal Mustvee vallas on juhtunud liiklusõnnetus. Esialgsetel andmetel jäi Tartust Jõhvi poole liikunud Ford Galaxy juht roolis magama ning kaldus seetõttu vastassuunavööndisse. Juht virgus viimsel momendil ning püüdis masinat tagasi oma sõidusuunda pöörata, kuid pingutustest hoolimata kaotas sõiduk selle äkilise manöövri käigus juhitavuse ning põrutas paremale poole teelt välja vastu puud.

Koos juhiga oli masinas veel neli inimest, neist üks laps. Praegu on teada, et tagaistmel istunud täiskasvanutest kaks ei kasutanud sõidu ajal turvavööd, teised täiskasvanud olid korrektselt turvarihmadega kinnitatud ning laps istus turvatoolis.

Teelt väljasõidu järel viidi kõik viis masinas olnut tervisekontrolliks haiglasse. Sündmuskohal tuvastas politsei, et juht oli kaine. Tee oli kuiv ja asfaltkattega, masina rehvid vastasid nõuetele.

Politsei toonitab, et autorooli tohib istuda üksnes puhanuna, sest unisuse käes vaevlev juht on liikluses endale ja teistele pea sama ohtlik kui joobes juht. Tema tähelepanuvõime ja reaktsioonikiirus ei ole piisav, et võimalikke ohtusid vältida ning turvaliselt ühest sihtpunktist teise jõuda.

Vältimaks väsinud pead autoroolis soovitab politsei ettevõetavate autoreiside puhul võimaluse korral jaotada sõidukilomeetrid mitme juhi vahel. Kui see pole aga võimalik, siis tuleks teha turgutavaid puhkepause kas ohutult tee ääres või puhkealal.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles