Piduüritused toovad taas Tartu kesklinna liikluspiirangud

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Reedel on Karl Ernst von Baeri tänaval liikluspiirangud, sest Kassitoomel toimub rahvatantsuetendus «Loodud jääma».
Reedel on Karl Ernst von Baeri tänaval liikluspiirangud, sest Kassitoomel toimub rahvatantsuetendus «Loodud jääma». Foto: Margus Ansu

Juubelilaulupidu toob peo ja rongkäigu taas ülikoolilinna. Samuti saavad tartlased rõõmustada võidupüha paraadi üle, mis viimati oli Tartus 2011. aastal. Suured pidustused toovad kesklinna liikluspiiranguid, millega linlastel tuleb arvestada. Esimesed kitsendused kaasnevad reede õhtul Kassitoomel antava rahvatantsuetendusega «Loodud jääma».

Ürituse puhul on liiklus piiratud K. E. von Baeri tänaval. Kuna sel piirkonnas on ka parkimisega keeruline, palub ürituse üks korraldaja Kulno Kungla inimestel Kassitoomele saabuda kas jala või ühissõidukitega. Ka tuleb arvestada seda, et lapsevankri ja ratastooliga orgu minna ei saa.

Paraad ja rongkäik

Laupäeva hommikul kell 8 suletakse võidupüha paraadi tõttu liikluseks Vabaduse puiesteel lõik turuhoonest Raekoja platsini. Võidupüha paraadi ülesrivistamine algab 23. juunil kell 10.30 Vabaduse puiesteel. Paraad algab kell 11 presidendi saabumisega.

Kella 15st laieneb teesulg Laia tänava ristmikuni, ristmik ise jääb avatuks. Osa Vabaduse puiesteest jääb suletuks pühapäeva pärastlõunani. Ümber saab sõita Narva maantee ja Vabadussilla kaudu ning vastupidi.

Suletuks jääb ka Magistri tänava parkla ning laupäeval kella 19st turuhoone parkla. Kaubamajapoolne liiklussuund muudetakse kahesuunaliseks, et inimesed saaksid minna kaubamajja ning sõita parklasse ja sealt välja.

Rongkäik piirab ajutiselt

Tartu linnavalitsuse ajutise liikluskorralduse peaspetsialist Kaimar Juss ütles, et selle nädalavahetuse piirangud ei ole märkimisväärsed. «Eks avalike üritustega on inimestel alati virisemist. Aga kas jätame seepärast kultuuriüritused ära?» küsis ta. Juss lisas, et kuna tegemist on siiski võidupüha paraadi ja laulupeoga, siis tema rahulolematute nurinat ei mõista. Ta lisas, et kui sel nädalavahetusel on Vabaduse puiestee suletud kaks päeva, siis Rally Estonia ja Tartu Milli triatlon toovad juulis kaasa kaheksapäevase liikluspiirangu.

Laulupeoga seoses on ka rongkäik, mis alustab liikumist kell 15.30 Kaarsilla juurest. Rongkäigu kavandatav lõpuaeg, jõudmaks lauluväljakule, on kell 18. Suurematel ristumistel kasutatakse liikluse reguleerijaid ja julgestajaid. Niipea kui rongkäik möödub, avatakse järjest tänavalõike Laiast tänavast Tuglase tänavani.

Sellel ajavahemikul ei pääse liikuma Tallinna poole ega ka Tallinna poolt linna sisse. Tallinna poolt lähenejatel tuleb sõita Kreutzwaldi, Tuglase ja Vaksali tänava kaudu. Tallinna maanteele tuleb autojuhtidel sõita Riia tänava kaudu. Supilinnast sisse ja sealt välja pääseb Herne, Oa ja Emajõe tänava kaudu. Südalinna juurdepääs on Ülikooli tänavalt ja südalinnast väljapääs Lossi tänava kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles