Terviseamet hindas Tartumaa veekogude suplusvee kvaliteedi väga heaks

Tartu Postimees
Copy
Pildil Nõo Veskijärv.
Pildil Nõo Veskijärv. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Ametlik suplushooaeg kestab enamikus Tartu randades augusti lõpuni. Igal aastal võtab terviseamet suplusveest proovi ning hindab, kas see on inimestele sobiv ja ohutu. 

Tänavu Nõo Veskijärvest võetud veeproovide tulemused vastavad nõuetele nagu ka kõigi varasemate aastate proovid. 

Sama ei saa öelda Tartus asuva Anne kanali kohta, millel on viimastel aastatel olnud veekvaliteediga mitu korda probleeme. Mullu tehtud analüüside põhjal vastab supluskoha vesi nõuetele. Varasematel aastatel on kanali suplusvee kvaliteet kõikunud, mistõttu kvalifitseeris terviseamet nelja-aastase hinnangu põhjal Anne kanali supluskoha kvaliteediklassi «piisavaks».

Suplusvesi on väga hea ka Saadjärves, Tartu vabaujulates, Verevi järves ja ka Kõrveküla paisjärves. Terviseameti hinnangul ei ole Tartumaal ujumiseks sobiv Arbi järve supluskoht. 

Nõo Veskijärve juures ei ole rannavalvet, seepärast palub Nõo vallavalitsuse ehitus- ja majandusosakonna juhataja Sven Tarto olla tähelepanelik ja oma võimeid mitte üle hinnata. Ohuolukordade paremaks lahendamiseks on supluskohas päästerõngas koos kasutamise juhise ja muude abistavate materjalidega. Suplushooajal on suplusala tähistatud poidega.

Suplusvee temperatuur

Anne kanal 20°C

Verevi järv 18°C

Kuremaa järv 20°C

Emajõe linnaujula 20°C

Emajõe vabaujula 20°C

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles