Fotouudis: Tamme staadioni ring tehti taas jooksjasõbralikuks

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Tamme staadioni jooksuring täna pärastlõunal.
Tamme staadioni jooksuring täna pärastlõunal. Foto: Margus Ansu

Jooksusõbrad, kes viimastel nädalatel Tartu Tamme staadionile kilomeetreid mõõtma suundusid, pidid pettunult otsa ringi keerama: staadioni aia ääres kulgev kilomeetrine ring kaeti mais kunstmuruväljaku alt välja kaevatud paekivikillustikuga, see kiht oli aga nii paks ja pehme, et jalad vajusid sisse ja röövisid kogu jooksurõõmu. Täna võttis ehitaja ringi uuesti käsile ning nüüd saab rajal taas mõnuga kandadele valu anda.

Kui veel eelmisel reedel pidas Tamme staadioni haldav Tartu linna allasutus Tartu Sport plaani katta killustikukiht peenosise ehk paesõelmetega, siis jooksjatega aru pidades leiti, et targem on killustik üldse üles võtta ning peenosis otse looduslikule pinnasele panna. Peenosise – samuti pidi algse idee poolest olema killustikuga – rajale laotamine on vajalik aga selleks, et hoida rada vihmaste ilmadega poriseks muutumast.

Täna tegi ehitaja töö ära ning Tartu Spordi juhataja Eve Lill avaldas lootust, et jooksjad on nüüd taas rahul ning saavad Tamme staadionil rõõmsal meelel oma lemmikharrastusega tegeleda. 

Tamme staadion on jooksjate ja kepikõndijate seas üks Tartu populaarseimaid paiku, sest seal ollakse liiklusest eraldatud. Tänu staadioni ääres kõrguvatele puudele saab nautida varjus jooksmist ning vähetähtis pole ka asjaolu, et ise sportides saab lapsed samas asuvale mänguväljakule askeldama jätta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles