Rattaringluse vastu on huvi nii suur, et server jäi andmevahetusega kimpu

Aime Jõgi
Copy
Vähemalt täna oli ratas Tartus väga moes.
Vähemalt täna oli ratas Tartus väga moes. Foto: Kristjan Teedema

Eile, 8. juunil avatud Tartu rattaringluse vastu on linlaste huvi sedavõrd suur, et server ei saanud telefoniäppidega suheldes piisavalt kiiresti infot vahetatud.

See tõi kaasa selle, et kuigi üks sõitja oli laenatud ratta parkla dokki tagasi pannud ja oma sõidu lõpetanud, ei saanud järgmine inimene ratast lukust oma äpiga ikkagi lahti, sest infovahtus oli muutunud aeglaseks ning süsteem ütles, et ratas on veel kasutusel.

Tartu linna IT-projektide koordinaator Eveli Pung selgitas, et sellist plahvatuslikku sõitjate huvi ei suutnud ette näha ka Tartu rattaringluse partneri Bewegen Technoligies juht Alain Ayotte, kes täna keskpäeval oma avakõnes ütles, et temal on see juba 42 rattaringlus, mida ta avab.

Nüüdseks on serveri võimsust suurendatud ning näiteks bussikaart avab ratta lukust kenasti. Ka on ratast võimalik võtta Android-tüüpi telefoni äpiga, muresid on esialgu veel iOS-telefonidega.

Täna õhtul kella 19.20 paiku oli Tartu rattaringluse rattaid kokku laenutatud 6837 korral. Siia on arvestatud kõik dokist võtmised ja tagasipanekud juhul, kui ratas on kasutusel olnud vähemalt 30 sekundit.

Rattaringluse kodulehel on sõitude arv küll väiksem, aga see tulenebki Eveli Punga sõnul tõrgetest, mis tekkisid sõidu lõpetamise staatuse puudulikust sünkroniseerimisest andmebaasis.

Kõikide sõitudega kokku on sõitjad läbinud aga üle 11 000 kilomeetri.

Kõige populaarsemad sõidu alustamise kohad Tartus olid Uueturu, Turusilla ja Pirogovi parkla ning kõige populaarsemad sõidu lõpetamise kohad samuti Uueturu ja Turusilla parkla, aga ka Lõunakeskuse parkla.

Foto: Kristjan Teedema

«Paljud inimesed võtsid kesklinnas ratta ilmselt katsetamiseks, et tajuda, kuidas meeldib, ning panid siis ratta samasse parklasse tagasi. Aga on väga vahva mõelda, et osa inimesi võttis ratta juba eesmärgipäraselt ning sõitis kuumal suvepäeval Lõunakeskusesse sisseoste tegema,» ütles Eveli Pung.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles