Kohus karistas Tartu söögikohtades garantiikirjadega prassinuid

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OÜ Telenord garantiikirja esitanud seltskond istus 24. veebruari hilisõhtul koos lokaalis Suudlevad Tudengid.
OÜ Telenord garantiikirja esitanud seltskond istus 24. veebruari hilisõhtul koos lokaalis Suudlevad Tudengid. Foto: Turvakaamera

Möödunud talvel olid mitmed Tartu kesklinna söögikohad hädas seltskonnaga, kes saabus einestama, esitades maksmist lubava garantiikirja. Paraku jäid arved hiljem maksmata.

Tartu maakohus tunnistas täna kokkuleppemenetluses Andre Haani (20) ja Elar Reili (19) süüdi kelmuses ning Haani lisaks ka varguses, kinnitas Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm.

Haanile mõistis kohus üheaastase tingimisi vangistuse kolmeaastase katseajaga ning Reilile üheaastase tingimisi vangistuse ühe aasta ja kuue kuu pikkuse katseajaga, mille jooksul peab ta alluma kriminaalhoolduse kontrollnõuetele.

Kannatanute esitatud tsiviilhagide katteks peavad Haan ja Reili solidaarselt hüvitama kokku 2762 eurot. Menetluskulude katteks peab Haan tasuma 436,21 eurot ja Reili 238,36 eurot.

Süüdistatavad panid kelmused toime selle aasta veebruaris Tartu toidlustuskohtades. Haan ja Reili kasutasid ühe osaühingu juhatuse liikmetena usalduse võitmiseks sama osaühingu nimel esitatud garantiikirju, mille alusel soovisid toitlustamist ja arve tasumist hiljem ülekandega.

Sellega lõid nad maksejõulise ja usaldusväärse kliendi mulje, kuigi tegelikkuses puudus neil kavatsus teenuste eest tasuda. Kuus erinevat Tartu toitlustuskohta võimaldasid noormeestele esitatud garantiikirja alusel toitlustamist või toidu tellimist kokku 2762 euro eest.

Haani süüdistatakse lisaks ka eelmisel aastal Põlvamaal toime pandud bensiini sisaldavate kanistrite varguses.
 
Mõlemad süüdistatavad on eelnevalt kriminaalkorras karistamata.
 
Kohtumenetluse pooled saavad tänast otsust vaidlustada 15 päeva jooksul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles