Näitlejad on inimesed, keda imetletakse ja armastatakse. Paljude jaoks jääb see elukutse kättesaamatuks unistuseks. Kummalisel kombel on aga neid, kes elus kannapöörde teevad ja näitlejaametist loobuvad. Selline inimene on ka Tartu 2024. aastal Euroopa kultuuripealinnaks kandideerimise vastutav projektijuht Erni Kask. Suve hakul on tal käes kibekiire aeg. Kümmekond päeva tagasi saabus Kask Tartu delegatsooni liikmena Leedust, kus peeti koos Kaunas 2022 kultuuripealinna meeskonnaga maha ühine konverents ja vahetati omavahel kogemusi.

1. augustiks tuleb Erni Kasel esitada Euroopa Komisjonile sada lehekülge pikk projektitaotlus. Selle koostamisse on kaasatud peale kultuuripealinna meeskonna ligi sada projektiarendajat Tartust ja lähipiirkonnast.

Tartu konkurendi, Narva kultuuripealinna projekti eestvedaja oli esialgu Helen Sildna, nüüd juhib meeskonda Narva linnaarhitekt Ivan Sergejev. Kunstilise juhina lööb piirilinna tiimis kaasa kommunikatsiooniekspert ja filmilavastaja Ilmar Raag. Tartule on Narva siiani ja kuni viimase hetkeni, 28. augustini, mil selgub võitja, arvestatav konkurent.

Kommentaarid
Copy