Mullust aasta tegu jääb jõe pervel meenutama viis kuuske

Tartu Postimees
Copy

Neljapäeva ennelõunal kogunesid Tartu endise pärmivabriku vastas asuvale haljasalale mulluse aasta teo tiitli võitjad ning linnavalitsuse ja Tartu Postimehe esindajad, et panna üheskoos kasvama viis noort serbia kuuske.

Tartu Postimehe ja linnavalitsuse koostöös eelmise aasta detsembris korraldatud konkursil «Tartu aasta tegu 2018» hääletasid tartlased suure ülekaaluga tähtsaimaks teoks Tartu apelli, Emajõe keti ja teiste kodanikualgatuste tegevuse, mis aitas kaasa puidurafineerimistehase eriplaneeringu lõpetamisele.

Et võidu sepistanud seltskond osutus suureks, otsustati erinevalt varasematest aastatest jätta auhinnameene sedapuhku välja andmata ning jäädvustada tiitel Emajõe äärde istutatavate puudega. Nüüd poetatigi üheskoos viimased labidatäied värsket mulda hiljuti jõe pervel maasse pandud serbia kuuskede juurtele.

Lisamaks pidulikule hetkele tähendusrikkust märkis Tartu apelli üks eestvedajaid, loodusteadlane professor Ülo Mander esimese puu juures labidat liigutades, et väidetavalt oli ka ajalooline Trooja hobune valmistatud just serbia kuusest. «Võib-olla on see artefakt, aga sel juhul ilus artefakt. Pange tähele, tulevased põlved: kui teil peaks olema kunagi tarvidus jõuda siiasamasse paika, siis küllap jõuategi oma armeega, nagu Tartu apell,» sõnas ta.

Võib-olla on see artefakt, aga sel juhul ilus artefakt.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles