EKREst välja visatud Indrek Särg mängib mõttega luua uus erakond (2)

Eili Arula
, reporter
Copy
Indrek Särg sõnas, et algatusrühma loomine ei tähenda uue partei loomist.
Indrek Särg sõnas, et algatusrühma loomine ei tähenda uue partei loomist. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Eelmisel nädalal EKREst tagaselja välja visatud Tartu ringkonna juht Indrek Särg kutsus eile õhtul Londoni hotelli hulga oma toetajaid. Koosviibimise lõpus loodi algatusrühm, millest võib sündida uus rahvuskonservatiivne erakond.

Kui päev pärast EKREst välja viskamist mängis Särg mõttega, et liitub mõne teise erakonnaga, siis eile õhtul peetud rahvakoosolekul sõnas Särg, et tal on kolm võimalust: kas minna erakonna vastu kohtusse, ilmuda EKRE kongressile kohale või kolmanda variandina moodustada uus algatusrühm, mis koondaks Tartu ja Eesti huvide eest seisvaid ja konservatiivseid inimesi. Neist viimane idee pälvis ka saalis aplausi.

Algatusrühma toetusallkirju kogunes eilsel koosviibimisel umbes 70. Siiski rõhutas Särg, et toetusrühma loomine ei tähenda automaatselt uue partei loomist. «Pole välistatud, et liitume mõne teise poliitilise jõuga, võib juhtuda, et sellest tõesti kasvab välja uus erakond, aga võib juhtuda, et ei juhtugi midagi,» jäi Särg ettevaatlikuks.

Küsimusele, kas uue rahvuskonservatiivse erakonna loomisel ei teki oht, et tegemist saab olema ERKE uuema verisooniga, vastas Särg: «Igasugused ohud on olemas, aga ka Martin Helme sõnas, et rahvuslus on Eestis laiem, kui EKRE seda hõlmab.»

Särg lisas, et tema loodud algatusrühm on mõeldud nendele inimestele, kes pole EKRE toimimisega pole rahul. «On valida, kas olla vihane ja vastandav või loov ja ülesehitav, mina pooldan seda viimast varianti,» lisas ta.

Veel rõhutas Särg, et erakonnast välja viskamine oli absoluutselt ebademokraatlik samm, mis põhines valeväidetel ja udujutul. «EKRE põhikiri on väga jäik ja selle erakonna sisedemokraatia eeldab vastuvaidlematut kuulekust. Eriarvamustel on seal vähe kohta,» lisas ta kommentaariks.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles