Kultuurilokaal Arhiiv sulgeb uksed eksimisfestivalil

Tartu Postimees
Copy
SÜNK 9.
SÜNK 9. Foto: Erakogu

Reedel toimub Tartu kirjandusmajas eksimisfestival SÜNK X. Ühtlasi on tegu Tartu põrandaaluse kultuurilokaali Arhiiv sulgemispeoga.

SÜNK on aastal 2015 alustanud dadaistlik ja kaootiline peosari, kus kuuleb elektroonilist ja eksperimentaalset muusikat ning mille suurim fookus on rikkalike ajutiste keskkondade loomine. Kui ülejäänud Eesti tegeleb arvamuste avaldamisega, naudivad SÜNKi külastajad eksimist nii füüsilisel, vaimsel kui ka metafoorsel tasandil.

Arhiiv on juba üle viie aasta olnud üks Tartu põrandaaluse kultuuritegevuse põhilisi keskusi, kus väga palju korraldajaid, esinejaid ja mõttehiiglasi on oma esimesed katsetused teinud. Maleturniiridest higiste keldrilaivideni ja luuleõhtutest reivideni.

Seekordne pidu on sarja mahukaim, hõlmates kirjandusmaja keldrist pööninguni koos kuue saaliga, lisaks sellele suure hooviala. Üles astuvad 28 muusikut ja DJd, püstitatud on hulgaliselt installatsioone, põnevaid keskkondi, altareid ja esteetilisi eksperimente. Peolt leiab ka kehamaalijaid, performance'i artiste, improvisatsioonitubasid, interaktiivset videokunsti ja nii mõndagi veel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles