Eesti maasikad valmivad nädala lõpuks

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Elva lähedal Laari talus hakatakse nädala lõpus maasikaid korjama. Pildil talu perenaine Kadri Nebokat esimeste punaste maasikate juures. 
Elva lähedal Laari talus hakatakse nädala lõpus maasikaid korjama. Pildil talu perenaine Kadri Nebokat esimeste punaste maasikate juures. Foto: Margus Ansu

Esmaspäeval leidis marjahuviline Tartu avaturult üksnes Kreeka maasikaid, kilohinnaks vähem kui kaks ja pool eurot. Välismaise maasikmarja soodne hind annab aimu, et peatselt on turuletile oodata kohalikke maasikaid. Eelmistel aastatel on esimeste kodumaiste marjade eest turul küsitud 10–12 eurot kilo eest. Kui kõrgeks kilohind sel aastal tõuseb, selgub siis, kui marjad kohal.

Ka kõikuv temperatuur teeb maasikataimedele kurja. Nii võivad mitmed värskelt istutatud taimed saada külmakahjustuse ning seetõttu välja minna. Ka Laari talu põllul jalutades oli märgata, et mõned kohad lopsakate maasikataimede vahel olid hõredamad.

Mais istutatud Asia sort tänavu külmakahjustusi ei saanud ning juba jaanipäeval jõuavad Laari talu maasikad suuremas koguses turule ja teistesse müügipunktidesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles