Päevatoimetaja:
Jens Raavik
+372 739 0371

Jüri Mõis eksis: maal elavad jõukad inimesed, vaesed kolivad linna

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Tootsteele OÜ kokad Svetlana Arukase (tumeda pőllega) ja Evi Kask võtavad korraga käsile 40-kilose kotletilaari. Sille Annuk
Tootsteele OÜ kokad Svetlana Arukase (tumeda pőllega) ja Evi Kask võtavad korraga käsile 40-kilose kotletilaari. Sille Annuk Foto: Sille Annuk

Tulevikus koondub kogu Eesti majandus Tallinna ja muu Eesti kängub, tahate saada järjele, tulge Tallinna, on soovitanud ettevõtja ja poliitik Jüri Mõis. Paljud ongi seda kuulda võtnud ning kõiketeadjad valgekraed räägivad, et maal elavad nüüd ainult joodikud ja pensionärid.

Terje Rudissaar on koos abikaasa Aivar Rudissaarega endale selle võimaluse ise loonud, nende perefirma Tootsteele OÜ teeb 24 aastat Palamusel kauplusega ühe katuse all olevates ruumides pagari- ja kulinaariatooteid, valmistab kaasaviimiseks peo- ja peielauatoite ning katab soovijatele laua.

Peamine ongi kulinaaria: Tootsteele kokad Svetlana Arukase ja Evi Kask vaaritavad näiteks sülti, mitut sorti pasteeti ja rulaadi, teevad äädikamarinaadis šašlõkki, punases ja valges marinaadis kala, küpsetavad šnitslit ning vorbivad lihapalle ja kotlette.

«Teemegi sellist vanaaegset kodust kraami, retseptid on Vene ajast,» märkis Terje Rudissaar. «Seni ei ole nurisetud. Valetan! Mõni nuriseb, et meie šašlõkis on vähe pekki. Olen päri, mulle endale ka läbikasvanud liha, kus ka pekki sees, väga meeldib. Aga valime toorainet hoolega, šašlõkki teeme ainult kaelakarbonaadist ning seal tõesti pekki peaaegu pole.» Vaatamata nurinale vähese peki üle läheb Tootsteele šašlõkk kaubaks aastaringi.

Tagasi üles