Maalikunsti eriala viimane lõpetaja kaitses magistritöö väga edukalt

Raimu Hanson
Copy
Alar Tuul mõni minut enne magistritöö kaitsmist Armastuse saalis.
Alar Tuul mõni minut enne magistritöö kaitsmist Armastuse saalis. Foto: Margus Ansu

Aparaaditehase Armastuse saalis tegi täna ajalugu Alar Tuul (36). Küll ka selle pärast, et ta kaitses kaheksast maalist koosnevat magistritööd «0 - viga» väljakujunenud loojana, nagu märkis tema retsensent Peeter Talvistu, aga eelkõige läks ta ajalukku seepärast, et ta on viimastest viimane Tartu ülikooli maalikunsti eriala lõpetaja. Komisjon hindas teda kõrgeima hindega.

Alar Tuul on abstraktsionist ja on seda ka oma lõputöös. Kaheksas maalis on autori sõnul väga palju juhuslikkust, mis kõik on omandanud maalimise ajal juhuslikult mingi teise tähenduse. Viimaseks magistritöö kaitsjaks jäämist põhjendas kunstnik sellega, et õigel ajal lõpetamist ei soosinud aeg ja isiklik elu. «Ma lihtsalt ei olnud varem valmis lõpetamiseks,» ütles ta.

Tartu ülikool teatas maalikunsti eriala sulgemisest sügisel 2015. Aastal 2018 kaitses edukalt magistritöö Mirjam Hinn TÜ Viljandi kultuuriakadeemia kunstide keskuse alt nõnda nagu ka Alar Tuul täna. Aastal 2017 magistritöö kaitsnud Siiri Jüris, Martin Urb ja Kaire Nurk olid viimased maaliosakonna lõpetajad TÜ kultuuriteaduste ja kunstide instituudi kunstide osakonna alt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles