Vanemuises tähistati Jannseni sünniaastapäeva kontserdiga

Tartu Postimees
Copy
Tallinna tehnikaülikooli akadeemiline meeskoor ja Tartu akadeemiline meeskoor esitasid Vanemuises repertuaari, mis oli neile väljakutse.
Tallinna tehnikaülikooli akadeemiline meeskoor ja Tartu akadeemiline meeskoor esitasid Vanemuises repertuaari, mis oli neile väljakutse. Foto: Sille Annuk

Johann Voldemar Jannseni kahesajanda sünniaastapäeva puhul esinesid eile Vanemuise kontserdimajas Tallinna tehnikaülikooli akadeemiline meeskoor ja Tartu akadeemiline meeskoor. Neid juhatasid Peeter Perens ja Kuno Kerge. Vanemuise ette jõudis eile pärastlõunal ka päikesetõusuga Raadil süüdatud laulupeotuli.

Kontserdil musitseeris Siim Selis klaveril ja Toomas Trass orelil. Johann Voldemar Jannsenist kõneles Igor Kaasik. Kavas oli Eduard Tubina, Tauno Aintsi, Evald Aava, Hugo Lepnurme, Ester Mägi, Veljo Tormise ja Rudolf Tobiase looming.

Tartu ja Tallinna üliõpilasmeeskoorid pühendasid oma ühise kontserdi Jannsenile selleks, et teadvustada tema suurt mõju eesti muusikakultuurile. Kontserdi kavva valiti harrastuskooride jaoks nõudlikud teosed ja nii tegid üliõpilaskoorid selle kavaga julge valiku.

Laulupeol on neist teostest lauldud vaid Hugo Lepnurme poeemi «Emakeel».

Heliloojad Eduard Tubin ja Evald Aav olid mõlemad võimekad dirigendid ning seotud laulupeoga ka koorijuhtidena: Aav juhatas eesti meeskoore 1938., Tubin väliseesti koore Rootsis 1948., 1954. ja 1958. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles