Tippkokad tõttavad appi vaesuse piiril elavatele Lõuna-Eesti lastele

Toidupanga annetuste kogumine Tartus Rebase Rimis

FOTO: Sille Annuk

Eesti toidupanga toetuseks korraldavad Eesti tipprestoranid juba kolmandat aastat heategevuslikku õhtusööki «Lapsed söönuks». Selle eesmärk on koguda toetust toidupankadele.

Eestis on tuhandeid vaesuse piiril elavaid peresid. Samal ajal jääb Stockholmi keskkonnainstituudi Tallinna keskuse tehtud uuringu andmetel Eesti toidupoodides müümata ligi 12 000 tonni toidukaupa aastas.

Restorani Leib peremees ning algatuse «Lapsed söönuks» ellukutsuja Kristjan Peäske selgitas, et sel aastal on eesmärk koguda vähemalt 30 000 eurot Lõuna-Eesti toidupankade toetamiseks.

«Kui esimese heategevusprojekti aastal toetasime toidupankasid üle Eesti ja eelmisel aastal suunasime fookuse Ida-Eestisse, siis nüüd saavad tuge Viljandi, Tartu, Valga, Põlva ja Võru toidupangad. Eesti statistikaameti andmetel on neis piirkondades ligikaudu 9000 last, kes ei pruugi iga päev kätte saada täisväärtuslikku toitu,» rääkis Peäske.

«See on pea kaks korda rohkem inimesi, kui startis sel talvel Tartu suusamaratonil suusatajaid ja sama palju inimesi mahub ka Saku Suurhalli,» rõhutas Peäske.

Tänavu aitavad toidupankadel oma missiooni täita restoranid Leib, Noa Chef’s Hall, Wicca ja Meat Market.

Peäske märkis, et kogu heategevusprojektil kogutud raha suunatakse Lõuna-Eesti toidupankadesse, et paraneksid toidu kogumise, säilitamise ja jagamise tingimused. Seeläbi saab anda mitmekülgsemat toiduabi, millega saaks aidata rohkem inimesti.

Sel aastal toimub heategevuslik õhtusöök «Lapsed söönuks» 26. septembril Kose vallas Siidrifarmis.

Siidrifarmi peremees Aivar Kuusk ütles, et farmil on rõõm võõrustada heategijaid, kelle üllas eesmärk aitab täita kõhtusid. «Kaks aastat oleme näinud, kuidas on võimalik kogukonna toel panustada heategevusse nii, et kõik võidavad,» ütles Kuusk.

Õhtusöögi meelelahutusprogrammi eest hoolitsevad sel aastal Lõuna-Eesti muusikud Trad.Attack!, Chalice ja DJ Heidy Purga.

Tagasi üles