Kümne päeva pärast kukub hobipruulijate õllekell

Tartu Postimees
Copy
Konkursile on võimalik saata enda valmistatud õlut kuni 10. juunini.
Konkursile on võimalik saata enda valmistatud õlut kuni 10. juunini. Foto: Meelis Meilbaum

Veel kümme päeva saavad hobitegijad saata kodus tehtud käsitööõllesid Eesti väikepruulijate liidu korraldatud võistlusele, mille peaauhinnaks on võiduõlle ametlik pruul ja koduseks tootmiseks mõeldud õlletehas.

Võistluse korraldaja ja Eesti väikepruulijate liidu liige Alar Tammela rõõmustas, et juba praegu on end osalejana ära märkinud kümned huvilised nii Harjumaalt, Pärnumaalt, Läänemaalt, Tartumaalt, Ida-Virumaalt kui ka saartelt.

«Hea meel on näha, et huviliste hulgas on nii esimesel võistlusel kogemuse saanud hobitegijaid kui ka täiesti uusi inimesi. Ootame põnevusega, millised maitsed on tänavu esindatud ja millised fantaasiad on suudetud pudelitesse pista,» rääkis Tammela.

Võistluse korraldaja tuletab meelde, et tegemist on ainult hobipruulijatele mõeldud võistlusega, kus ametlikud õlletootjad ja pruulikojad osaleda ei saa. «Uue õlle hakkamapanemiseks on küll juba hilja, aga kindlasti tasub oma varasemad kodus tehtud käsitööõlled üles otsida ja need võistlusele saata. See on hea võimalus saada valdkonna ekspertidelt oma joogile professionaalne hinnang ja soovitused edaspidiseks pruulimiseks,» julgustas Tammela.

Huvilised peaksid varuma kokku kuus pudelit, valima välja võistluskategooria (kuni 7-protsendise alkoholisisaldusega või kangemad joogid) ja saatma need pudelid konkursile. Oma osalemissoovist tuleb teavitada hiljemalt 10. juunil aadressil https://bit.ly/2OaxKJJ.

«Kindlasti tasub kõigil pruulimishuvilistel võistlusest osa võtta, sest võiduõlle autor saab teha oma käsitööõllest ametliku pruuli ühe Eesti väikepruulijate liidu liikme juures või valida auhinnaks uhke mini-õlletehas Bullet Brew 45,» selgitas Tammela. Ettevõte Grainfather paneb kõigile kümnele finalistile välja 2-liitrise vaakumisolatsiooniga õllekannu. Samuti jagavad auhindu linnasekoda Crisp, pärmitootja Fermentis ja teised võistluse toetajad.

Möödunud aastal laekus võistlusele 28 võistlustööd nii mandrilt kui ka saartelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles