ERR: Kääriku spordibaasi tükeldamise kava tekitab kahtlusi

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kääriku spordibaas.
Kääriku spordibaas. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Reedel praegusel kujul viimast korda koguneva Tartu Ülikooli nõukogu päevakorras on ka Kääriku puhke- ja spordibaasi tükkideks jagamine ja uuele arendajale tasuta kasutada andmine.

Spordiringkonnad kahtlustavad, kas ülikool ei püüa mitte tasahilju ajaloolisest keskusest lahti saada, vahendab ERR Uudised.

Kääriku baasi all olevad maad pärandas ülikoolile praeguseks ligi saja-aastane Laine Jaansoo ja 1959. aastal rajas ülikooli kehakultuuriteaduskonna looja Fred Kudu sinna spordibaasi, meenutas endine ülikooli rektor Peeter Tulviste, kelle sõnul tundus iseenesest mõistetav, et üks suurimaid ülikoolile tehtud annetusi jääb alma materile igaveseks.

Ta tõdeb, et on täiesti normaalne, kui ülikool oma vara kellelegi teisele kasutada annab, kuid omanik ei tohi muutuda – just see hirm aga praegu õhus ongi.

Välismaal viibinud ülikooli nõukogu liige Henn Vallimäe tahab Kääriku-teema kindlasti edasi lükata, sest pole näinud Kääriku kui ajaloolise terviku tükeldamise põhjendusi, ülikooli kehakultuuriteaduskond pooldab aga Kääriku Tehvandi keskusele tasuta kasutada andmist kuni 2020. aastani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles