Indrek Särjele sai saatuslikuks liigne isepäisus (10)

Eili Arula
, reporter
Copy
Indrek Särg sõnas, et ta pole end kunagi varem nii populaarsena tundnud kui päev pärast erakonnast välja heitmist. Terve kolmapäeva tegeles ta selgituste andmisega.
Indrek Särg sõnas, et ta pole end kunagi varem nii populaarsena tundnud kui päev pärast erakonnast välja heitmist. Terve kolmapäeva tegeles ta selgituste andmisega. Foto: Kristjan Teedema

Teisipäeva õhtul langetas EKRE juhatus otsuse, et nende Tartu ringkonna juht Indrek Särg on räigelt rikkunud erakonna põhikirja ning arvatakse seepärast erakonnast välja. EKRE juhatuse liige, riigikogu esimees Henn Põlluaas (pildil) selgitas, et räige rikkumine tähendas seda, et Särg ei järginud Tartu ringkonna üldkoosoleku kokkukutsumisel erakonna põhikirjas nõutud protseduurilisi reegleid ning töötas valimistel erakonnakaaslastele vastu.

«Põhikiri näeb ette, et üldkoosoleku korraldab ringkonna juhatus, aga ta ei kaasanud üldkoosoleku kokkukutsumisel ringkonna juhatust ega lasknud kohapeal parandusi ja ettepanekuid teha,» selgitas Põlluaas. Ta lisas, et see on vaid üks näide mitmest põhikirjarikkumisest. Kõiki neid ta peast loetleda ei osanud.

Protseduurireeglite eiramise eest erakonnast välja viskamine tundub olevat üsna karm karistus. Ka Põlluaas möönis, et see võib tunduda ebaproportsionaalselt suure karistusena, kuid lisas, et juhatus kutsus Särje mitu korda vaibale ja tegi talle protseduurireeglite rikkumiste pärast ka noomituse, mis ei näinud Särjele mõjuvat.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles