Nõo perearstid kolisid vallamajja

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile vajas Nõo uue perearstikeskuse mööbel veel sättimist. Residentarst Priit Ginter on sae käest maha pannud ja vaatab, kuidas lühemaks lõigatud tööpind beebilauaks klapib.
Eile vajas Nõo uue perearstikeskuse mööbel veel sättimist. Residentarst Priit Ginter on sae käest maha pannud ja vaatab, kuidas lühemaks lõigatud tööpind beebilauaks klapib. Foto: Sille Annuk

Nõo perearstikeskuse arstidel ja õdedel, samuti Nõo hambaravitohtritel olid eile uutesse ruumidesse kolimise ja seal elu sisseseadmise tõttu käed-jalad mehist tegemist täis.

Kapid ja sahtlid vajasid arstitööks vajalike tarvikutega täitmist ja mööbel sättimist. Perearst Tiiu Tootsi ja ta õe Sille Raudmäe ruumides askeldas parasjagu resident Priit Ginter, kes saagis üht tööpinda lühemaks, kombineerides seda beebide mähkimise lauaks.

Nõo vallavanem Rain San­­gernebo tuli pärastlõunal samuti vaatama, kuidas läheb.

Ajakirjanikule selgitas ta, et kuna Nõo perearstikeskus asus seni haridus- ja teadusministeeriumile kuuluva Nõo reaalgümnaasiumi ruumes ning kuna hoone renoveerimise plaan toob kaasa suure osa hoonete lammutamise, polnud perearstidel seal võimalust jätkata.

Lihtne remont

Uute ruumide leidmiseks tuli kõne alla vallamaja, mille ühest tiivast oli Eesti Post oma kontori välja kolinud, sest oli otsustanud hakata teenust osutama Nõo kaupluses.

Vallavanem märkis, et õnneks said need ruumid kerge vaevaga ümber kohandatud. Vahetada tuli uksed ja aknad ning uuendada küttesüsteem. Kokku korrastati 186 ruutmeetrit pinda, millel asuvad nüüd kahe perearstipraksise ruumid, hambaravikabinet, protseduuride ja ravivõimlemise tuba, personali puhketuba ja sanitaarruumid.

Kogu ehitus koos järelevalvega läks maksma 64 666 eurot. Natuke vähem kui pool sellest rahast taotleti regionaalsete investeeringutoetuste andmise programmist. Rahastamises osalesid aga ka perearstid ja hambaarstid ise, iga praksis panustas 917 eurot.

Terviseteadlik rahvas

Perearst Tiiu Kaasik, kes on koos oma pereõe Eve Hintoga Nõo inimesi ravinud juba 36 aastat, ütles, et vald on suur, peaaegu 4000 inimest, ning seepärast jätkub tööd seal nii kahele  perearstile kui hambatohtritele küllaga.

«Kui võrrelda praegust aega 20 aasta taguse ajaga, siis nüüd elavad inimesed ka ligi 10 aastat kauem. Üks osa rahvast suhtub oma tervisesse vägagi hoolsalt,» märkis ta.

Perearst Tiiu Tootsi lisas, et uues kohas on hea see, et asutakse esimesel korrusel, mitte teisel nagu varemalt. Siiski vajavad patsiendid kohaga harjumist, mõnele tundub tee sinna nüüd pikem, teisele lühem.
Nõo arstide vastuvõtuajad ja telefoninumbrid muutunud ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles