ERMis tähistatakse Eesti lipu 135. sünnipäeva rongkäigu ja kontsertaktusega

Tartu Postimees
Copy
Suur Eesti lipp ERMi sissepääsu ees.
Suur Eesti lipp ERMi sissepääsu ees. Foto: Sille Annuk

Järgmisel teisipäeval, 4. juunil tähistatakse Eesti lipu 135. sünnipäeva. Eesti Rahva Muuseum ootab keskpäevast kõiki huvilisi koguperepäevale, rongkäigule läbi Tartu linna ja õhtusele kontsertaktusele.

Muuseumi A-alal toimuvas tasuta kogupereprogrammis on võimalik kell 12–16 õpitubades meisterdada ja joonistada ning otsimismängu mängida. Lasterühmi oodatakse «Jüri ja Mari muuseumimatkale», vajalik on ekskursiooni ettetellimine aadressil hariduskeskus@erm.ee.

Kell 14, 15 ja 16 toimub temaatiline näitusetuur Eesti kultuuriloo püsinäitusel «Kohtumised», kuhu saab registreeruda kohtade täitumiseni ERMi kodulehel. Eesti püsinäituse külastamine pidupäeva puhul tasuta.

Kell 16 algab lipupäeva rongkäik Eesti Üliõpilaste Seltsi (EÜS) hoone (Tõnissoni 1) eest ERMi. Rongkäiku on oma lippudega oodatud akadeemilised üliõpilasorganisatsioonid, laulukoorid ja tantsurühmad, haridus- ja teadusasutused, omavalitsused ning linnarahvas.

Kell 16.30 tervitab Raekoja platsil rongkäiku Tartu linnapea Urmas Klaas. Rongkäigu lõpetab ühispildi tegemine ERMi A-sissepääsu ees.

Kell 18.15 algab muuseumi sillaalal kontsertaktus, kus ütleb tervitussõnad ERMi direktor Alar Karis ning peavad kõne peaminister Jüri Ratas ja EÜSi esimees Kaur Teder. Esinevad puhkpilliorkester Tamme, Tartu akadeemiline meeskoor ja naiskoor Emajõe Laulikud.

Kell 19 linastub Hurda saalis ERMi ja Allfilmi koostöös valminud film «Sinimustvalged lood» ning kuni kella 20ni on huvilistel võimalik oma silmaga üle vaadata Eesti esimene sinimustvalge lipp Eesti püsinäituse teemanäitusel «Rahvas ja riik».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles