Muinasjutuvõistluse võitja soovib töötada teatris või saada merebioloogiks

Eili Arula
, reporter
Copy
Maarja Katariina Kerge lõpetab paari nädala pärast Maarja-Magdaleena põhikooli 8. klassi. Aasta pärast, mil neiu jätab kodukooliga hüvasti, tahab ta õpinguid jätkata Tartus.
Maarja Katariina Kerge lõpetab paari nädala pärast Maarja-Magdaleena põhikooli 8. klassi. Aasta pärast, mil neiu jätab kodukooliga hüvasti, tahab ta õpinguid jätkata Tartus. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Johannes Voldemar Veski nime kandvas Maarja-Magdaleena põhikooli 8. klassis käiv Maarja Katariina Kerge (14) on muinasjutte ja luuletusi kirjutanud juba esimesest klassist saadik. «Ma püüdsin lasteaias ka mingi aabitsalaadse toote teha, aga seda vist päris loovkirjutamiseks nimetada ei saa,» sõnas neiu.

Üle-eelmisel nädalal pälvis ta Sten Roosi muinasjutuvõistlusel esikoha. Konkursile esitas Maarja Katariina lustaka muinasjutu printsessist, kes röövis lohe. Lugu on veidi ebatraditsiooniline ja humoorikas ka seetõttu, et muinasjutu kangelanna on kangekaelne ja pisut pirtsakas printsess, kes sunnib lohet end röövima, kuid haarab «pantvangikriisis» hoopis ise ohjad. Seejärel nõuab «röövitud» printsess päästmist. Kui selgub, et keegi pole nõus tema päästmise nimel end ohvriks tooma, uputab neidis lohekoopa silmavette ja masenduses tühjaks söödud jäätisekarpidesse. Lõpuks leidub ikkagi üks nägus prints, kes printsessi päästma tõttab. Lõpp hea, kõik hea.

Vist ainuke asi, mille pärast ma vanematelt pahandada saan, on see, kui jälle öösiti raamatuid loen ega märka õigel ajal magama minna, tunnistas Maarja Katariina Kerge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles