Ulgueestlaste kokkutuleku tähtsaim lipp sätitakse pidukorda

Kaspar Koort
, reporter
Copy
ERMi direktoril Alar Karisel (tagaplaanil) seisab ees vastutusrikas ülesanne toimetada Esto päevade lipp 27. juuniks Helsingisse. Et plagu nagu kord ja kohus korras oleks, uurivad seda ERMi peavarahoidja Riina Reinvelt (ees vasakul) ja konserveerimisosakonna juhataja Kristiina Piirsild.
ERMi direktoril Alar Karisel (tagaplaanil) seisab ees vastutusrikas ülesanne toimetada Esto päevade lipp 27. juuniks Helsingisse. Et plagu nagu kord ja kohus korras oleks, uurivad seda ERMi peavarahoidja Riina Reinvelt (ees vasakul) ja konserveerimisosakonna juhataja Kristiina Piirsild. Foto: Sille Annuk

Juuni viimasel nädal pakib Eesti Rahva Muuseumi direktor Alar Karis hoolsasti sisse viimased kakskümmend aastat muuseumis hoiul olnud sinimustvalge lipu, et toimetada see Helsingisse, kus avatakse Esto päevad. 12. korda toimuv ülemaailmne eestlaste kogunemine jõuab tänavu ka Tartusse.

Kuigi Esto päevadeni on jäänud veel üks kuu, toodi ürituse sümbollipp juba eile ennelõunal ERMi hoidlast välja, et muuseumi konserveerijad selle üle vaataks. ERMi konserveerimisosakonna juhataja Kristiina Piirsilla kinnitusel on kõigil senistel Esto päevadel väljas olnud lipp üldiselt heas seisus, kuid siit-sealt määrdunud ja vajab seetõttu puhastamist. «Lipukangas on tugev ning auke ega rebendeid pole aja jooksul tekkinud,» lisas Piirsild.

Suur sümbolväärtus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles