Künnivaresed ründavad ja ehmatavad poegade kaitseks inimesi (1)

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Vabadussillalt parki jalutades kuuleb künnivareste hoiatavat kraaksumist kaugele. Mitmed varesed lendavad puude kohal ja püüavad poegi kajakate eest kaitsta.
Vabadussillalt parki jalutades kuuleb künnivareste hoiatavat kraaksumist kaugele. Mitmed varesed lendavad puude kohal ja püüavad poegi kajakate eest kaitsta. Foto: Kristjan Teedema

Igal kevadel pesitsevad künnivaresed Vabadussilla juures ja seal pargis asub Tartu üks suurimaid varesekolooniaid, kus parimatel aastatel on isendeid üle 300. Mais õpivad varesepojad lendama ning on siis sageli pesast väljas. Vanalinnud peavad inimesi poegadele ohtlikud, mistõttu hakkavad neid ehmatama ja ründama. Sel ajal täitub ka toimetuse postkast ohvrite murekirjadega.

«Pesad tuleks puu otsast alla lükata ja siis linnud ehk saaksid aru, et see ei ole hea koht pesitseda. Seda võib teha niikaua, kuni munasid pesas pole. Kui munad on juba pesas, ei ole see eetiline ega seaduslik. Looduskaitseseadus ütleb, et pesitsevat lindu ei tohi häirida,» ütles linnuökoloog Marko Mägi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles