Variku viadukt läheb neljaks nädalaks remonti

Tartu Postimees
Copy
Remondi tõttu on Variku viadukt selle nädala äripäevadel liikluseks suletud. 
Remondi tõttu on Variku viadukt selle nädala äripäevadel liikluseks suletud. Foto: Sille Annuk

Täna hommikul kella kümnest on Tartus suletud Tallinna-Tartu-Võru-Luhamaa maantee 186. kilomeetril asuv Variku viadukt.

Maanteeameti teatel ei saa autojuhid seda väga suure liiklusega maanteesilda kasutada kuni 31. mai pärastlõunal kella kaheni.

Eeloleva reedeni on sealkandis liiklus ümber suunatud Ülenurme-Külitse maantee kaudu, ümbersuunamist tähistavad märgid on paigaldatud.

Viadukti sulgemise põhjus on vuukide remont ja asfaldi vahetus. Vuugitööd jätkuvad ka pärast mai lõppu ja kestavad 21. juunini ning sel ajal on liiklus viaduktil osaliselt häiritud.

Variku viaduktil teeb töid AS Tref ja omanikujärelevalvet OÜ Esprii. Vuukide remontimiseks ja uue asfaldi panekuks kulub 320 000 eurot.

Maanteeamet lasi Variku viaduktile teha põhjaliku, 15 kuud kestnud ja üle kolme miljoni euro maksnud remondi pea seitse aastat tagasi. ASid Tref ja K-Most alustasid viadukti remonti 2011. aasta oktoobris, sest maanteesild oli kehvas seisus. Remondi käigus freesiti 421 meetri pikkuse viadukti peal asfalt üles, eemaldati vuugid, tugevdati talade ühenduskohti, taastati serva- prussid, paigaldati hüdroisolatsioon ja uus asfalt.

Kõige suuremad ja aegavõtvamad tööd tehti toona viadukti all, kus vahetati välja silla tugiosad. Teise suure tööna kindlustati terastrosside abil viadukti kaks äärmist tala. Tänu sellele suurenes viadukti kandevõime, mis lubas nihutada sõiduteed paremale ja teha viadukti linnapoolsesse serva uue, kolme meetri laiuse jalg- ja jalgrattatee ning tänavavalgustuse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles