Galerii: Tartu rattarallilt võttis osa ligi 4000 ratturit

Tartu Postimees
Copy

Täna peeti Tartus 38. rattaralli, kus sõitjatel oli võimalik valida 124 kilomeetri pikkuse ja 56 kilomeetri pikkuse distantsi vahel.

Korraliku üllatuse vormistas konkurentidele Tartu rattaralli võitja, vaid 17-aastane Gleb Karpenko (Kalevi jalgrattakool), kes rebis end mõni kilomeeter enne finišit jooksikute grupist lahti ning võttis kindla võidu. Teisena lõpetanud Kristjan Oolo (Peloton) kaotas seitsme ning kolmanda koha saavutanud Markus Pajur (Cycling Tartu) kaheksa sekundiga.

«Ei uskunud, et Tartu rattarallit on võimalik võita nii noorelt,» ütles võidumees ise pressikonverentsil pärast võistlust.

Väga tubli tulemuse tegi naiste seast esimesena finišijoone ületanud Kelly Kalm, kes võidutses Tartu rattarallil ka eelmisel aastal. Nimelt kaotas Kalm sõidu võitnud Karpenkole alla nelja minuti.

«See on siiani minu jaoks uskumatu, rada oli super,» kiitis Kalm korraldajaid.

Tänavune Tartu rattaralli oli eriline ka seetõttu, et põhidistantsi kuus kõige paremat meest olid eestlased. Esimese välismaalasena jõudis finišisse lätlane Maris Bogdanovics, kes sai 8. koha.

Kokku registreeris end 38. Tartu rattaralli põhidistantsidele 3925 ratturit, neist 2172 lühemale, 56 kilomeetri sõidule ning 1753 pikemale, 124 kilomeetri distantsile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles