Kahe elumaja asemele kerkib legendaarne kiirsöögikoht

Eili Arula
, reporter
Copy
Toidukoha ehitus hakkas pihta kohe, kui linnavalitsus väljastas ehitusloa. Uus Sirius peaks uksed avama septembris.
Toidukoha ehitus hakkas pihta kohe, kui linnavalitsus väljastas ehitusloa. Uus Sirius peaks uksed avama septembris. Foto: Margus Ansu

Tartus Võru ja Aardla tänava ristmikul üle veerand sajandi töötanud Siriuse kiirtoiduputka vajub selle suve lõpuks ajalukku. Nimelt ostsid Siriuse omanikud mullu kioskist üle tee asuvad kaks elumaja, lasid need lammutada ning ehitavad sinna uue ja suurema Siriuse toidukoha.

Seejärel lammutatakse vana putka maha.

Kolimise peamine põhjus on asjaolu, et praeguse Siriuse kõrval asuvasse parklasse ehitatakse bensiinijaam ning Siriuse klientide autod ei mahu enam harjumuspärasesse kohta parkima.

Siriuse omanikud ostsid küll praeguse putka kõrvalt veel ühe elumaja, lasid selle lammutada ning asemele parkla ehitada, kuid selline lahendus omanikke lõplikult ei rahuldanud. Seepärast otsustasid nad ehitada uue ja suurema toidukoha. «Eks meie käive selle bensiinijaama ehituse pärast veidi kannatas,» märkis Siriuse juht Tiit Lehto.

Septembriks valmis

Kuigi kiirtoidukoha omanikud olid ehituseks valmis juba eelmisel aastal, väljastas linnavalitsus ehitusloa sel teisipäeval. «Hakkame ehitusega kohe pihta, lepingu järgi peaks uus koht valmima augusti keskel ning kasutusloa tahame saada 1. septembriks,» sõnas Tiit Lehto. Seni lasid ettevõtte juhid valmis ehitada kõik vajalikud trassid ning valmistasid platsi ehituseks ette.

Uus Siriuse toidukoht tuleb 150 ruutmeetri suurune ning parklasse mahub kuni 30 autot. eskiis ako in

FOTO: Eskiis: OÜ Ako In

Samas jääb Sirius oma liistude juurde ning uus ja suurem söögikoht hakkab kiirtoitu müüma luugi kaudu.

Uus söögikoht tuleb 150 ruutmeetri suurune, praegune Aardla ja Võru ristil asuv toidukoht on napilt 40-ruutmeetrine. Ka mahub uue Siriuse parklasse senisest rohkem autosid. Lehto selgitas, et uus parkla peaks mahutama kuni 30 autot. Praegu saab Siriuse putka kõrvale parkida kuni 10 autot.

Samas jääb Sirius oma liistude juurde ning uus ja suurem söögikoht hakkab kiirtoitu müüma luugi kaudu. «Nii on teenindus kõige kiirem ja seni on see toiminud,» lisas Lehto.

Plats tühjaks ei jää

Pärast Siriuse putka lammutamist ei plaani selle omanikud sinna uut äri püsti panna. Siiski ei jää krunt kasutuna seisma. «Meie sinna midagi tegema ei hakka, aga midagi sinna tuleb küll,» sõnas Lehto, kuid jättis täpsustamata, mis ettevõte seal tegutsema hakkab.

Peale Aardla ja Võru ristmiku lähistel asuva Siriuse toidukoha on Tartus veel kaks Siriuse filiaali, üks Ringteel ja üks Annelinnas.

Sirius on Tartu kiirsöögi austajate seas aastakümnetega muutunud omaette hinnatud kaubamärgiks, kuid sellegipoolest ei vaata ettevõtte omanikud Tartust kaugemale. «Mujale linnadesse laienemise plaane seni pole, teeme ikka ühe asja korraga,» jäi Lehto endale kindlaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles