Fotouudis: liitlaste ründekopter tuli lennupäevade eel Langele luurele (1)

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Ründekopter AH-64 Apache Langel.
Ründekopter AH-64 Apache Langel. Foto: Sille Annuk

Täna kella ühe paiku maandus Langel Eesti lennundusmuuseumi territooriumil Ühendkuningriigi maaväe ründekopter AH-64 Apache. «Väga ilus maandumine oli, aga nii see peabki olema, sest nad on tõelised professionaalid,» kiitis lennundusmuuseumi juhataja Mati Meos piloote Ühendkuningriigi maaväe õhukorpuse 663. eskadrillist.

Britid saabusid oma Apache'iga, mis on osalenud näiteks ka sõjalistel missioonidel Afganistanis ja Liibüas, Langele Ämari lennubaasist. «Nad tulid siia luurele,» teatas Meos kopteri lennundusmuuseumis maandumise põhjuse.

Luure on vajalik selleks, et piloodid teaks täpselt, mis on neid ees ootamas 8. ja 9. juunil, kui Langel peetakse järjekordseid lennupäevi. Apache on siis kohal huvilistele uudistamiseks, nagu ka ameeriklaste Sikorsky UH-60 Black Hawk, mis lendab siia Lätist.

Foto: Sille Annuk

Meos rääkis, et lennupäevad tulevad üldjoontes samasugused nagu varemgi, kuid ühtlasi on need planeeritud tähistama Eesti õhuväe 100 aasta juubelit. Lennupäevadel avatakse missioonipilootide vitriinid ning lennuvägi annab muuseumile üle täppislähenemise radari. Toimub Ühendkuningriigi õhukaitse hävitaja, muudetava tiivanoolsusega lennuki Panavia Tornado F3 esmaesitlus ning mõistagi on kohal aerobaatikapiloodid eesotsas Leedu õhuässa Jurgis Kairysega.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles