Rääkimine aitab. Üha enam lähisuhtevägivalla ohvreid otsib abi (1)

Kelly Olesk
, reporter
Copy
PPA ennetuse ja süüteomenetluse juhtivkorrakaitseametnik Kati Arumäe tõdes, et lai avalik huvi lähisuhtevägivalla vastu suurendas politsei poole pöördumiste hulka.
PPA ennetuse ja süüteomenetluse juhtivkorrakaitseametnik Kati Arumäe tõdes, et lai avalik huvi lähisuhtevägivalla vastu suurendas politsei poole pöördumiste hulka. Foto: PPA

Aprilli viimasel päeval astus EKRE IT-minister Marti Kuusik pärast ühte päeva tööpostil ametist tagasi. Teda kahtlustatakse abikaasa peksmises. Mai alguses ilmus Eesti Ekspressis pikk kirjutis pealkirjaga «Sest nad saavad», milles rääkisid nii lähisuhtevägivalla ohvrid, politseiametnikud kui ka psühholoogid.

Lähisuhtevägivalla aktuaalsus ja rohke avalik huvi andis paljudele ohvritele julguse tõsta telefonitoru ja murest rääkida või koguni pöörduda politsei poole. Nii ka ööl vastu 10. maid, mil 25-aastane mees lõi Tartus L. Tolstoi tänava korteris tüli käigus oma 23-aastast elukaaslast. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni ning toimetas üksikasjade selgitamiseks jaoskonda.

Aastaid kestnud terror

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles