Fotod: päästjad reageerisid kortermaja häireteatele suurte jõududega

Tartu Postimees
Copy

Täna keskpäeval laekus häirekeskusele teade, et Anne 80 maja viienda korruse korteris töötab suitsuandur ja koridori immitseb tossu. Koputustele ust ei avatud, mistõttu pidid päästjad kasutusele võtma redelauto ning sisenesid korterisse akna kaudu.

Korteris ei olnud mitte kedagi, kuid töötava elektripliidi pealt avastati pott kõrbenud söögiga. Teatele reageeriti suurte jõududega: kohal oli kolm päästeautot ja kiirabi.

Eelmisel aastal põhjustas toidu kõrbemine tulekahjuohu hoonetele 528 korral ja tulekahju 45 korral. Toidu kõrbemisest alguse saanud tulekahjudes hukkus kolm inimest ja viga sai üle 13 inimest.

Sel aastal on toidu kõrbemine põhjustanud tulekahjuohu hoonetele juba 183 korral ja tulekahju 13 korral. Viga on neis tulekahjudes saanud kuus inimest, neist üks Tartus.

Päästeamet tuletab meelde, et pliidile sooja pandud nõusid või toitu ei tohi jätta järelevalveta ning pliidi kuumade alade läheduses või kohal ei tohiks olla kergesti süttivatest materjalidest asju. Köögis peaks käepärast olema tulekustutustekk või tulekustuti, mis on mõeldud ka õli kustutamiseks. Kõige lihtsam on jätta meelde põhimõte, et kui teed sööki, jää kööki. Kui tead, et kipud unustama end telekat vaatama, siis kasuta taimerit, mis valmivat toitu õigel hetkel meelde tuletab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles