Üks järk Euroopa parlamendi valimistel lõpeb täna kell 20

Raimu Hanson
Copy
Selline pilt avanes täna kell 13.15 Tartu kaubamaja kolmandal korrusel.
Selline pilt avanes täna kell 13.15 Tartu kaubamaja kolmandal korrusel. Foto: Margus Ansu

Täna on viimane päev, mil saab kella 20ni Euroopa parlamendi valimistel hääletada maakonnakeskustes sõltumata valija registrijärgsest elukohast. Tartus on selliseid jaoskondi neli: Eedeni kaubanduskeskuses, Lõunakeskuses, kaubamajas ja Tasku keskuses. Seisuga 18. mai kell 20 oli neis käinud häält andmas 3284 inimest.

Elektrooniliselt saab hääletada aadressil www.valimised.ee ööpäev läbi kuni 22. mai kella 18ni. Soovi korral võib interneti teel antud häält muuta, hääletades nimetatud ajavahemikul uuesti elektrooniliselt või eelhääletamise päevadel valimisjaoskonnas. Valimispäeval, 26. mail häält muuta ei saa.

Seisuga 18. mai kell 20 oli Eesti maakonnakeskustes hääletanud 12 756 ning interneti teel 56 476 valijat.

Eelhääletada saab kõikides valimisjaoskondades 20.–22. mail. Valimispäeval saab hääletada ainult elukohajärgses valimisjaoskonnas.

Valijal tuleb kaasa võtta isikut tõendav dokument, näiteks ID-kaart, pass või juhiluba. Valijakaarti kaasa võtma ei pea.

Euroopa parlamendi valimistel saavad hääletada Eesti kodanikud ja siin alaliselt elavad ning hääletamiseks soovi avaldanud teiste Euroopa Liidu riikide kodanikud. Üle Eesti on üks ringkond, mis tähendab, et valida saab kõigi 66 kandidaadi vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles