Tartu noorte kunsti oksjonil läksid kõige kõrgema hinnaga kaubaks Edward von Lõnguse tööd

Tartu Postimees
Copy
Kõige kallima hinnaga läks oksjonil kaubalks Edward von Lõnguse töö «Siil sudus», mille lõpphinnaks kujunes 4444 eurot. Oksjoni viis läbi Reigo Kuivjõgi.
Kõige kallima hinnaga läks oksjonil kaubalks Edward von Lõnguse töö «Siil sudus», mille lõpphinnaks kujunes 4444 eurot. Oksjoni viis läbi Reigo Kuivjõgi. Foto: Tartu Loomemajanduskeskus

Neljapäeval toimunud kahekümnendal Tartu noore kunsti oksjonil müüdi suurem osa töödest – 79 enampakkumisel olnud tööst leidis ostja 73.

Kõige kõrgema hinnaga müüdi oksjonil kaks tuntud tänavakunstniku Edward von Lõnguse tööd. Tema «Siil sudus» müüdi 4444 euroga (alghind 1000 eurot) ning «Ehtne võlts» 2550 euroga (alghind 15.56 eurot).

Veel müüdi kõrge hinnaga Robin Nõgisto «Window» (1150-eurose alghinnaga töö müüdi 2350 euroga), Margret Paide «Kolm graatsiat ja nende mõjutajad» (650-eurose alghinnaga töö müüdi 2180 euroga), Regina-Mareta Soonsesina «Süntees» (590-eurose alghinnaga teos müüdi 2150 euroga) ning Liisi Ördi «Liikumine. Vesi» (650-eurose alghinnaga töö müüdi 2050 euroga).

Kõige suurema hinnatõusu tegi Vahram Muradyani töö «Drinks», mille hind tõusis 63 pakkumisega 10 sendilt 755 euroni. Ka RO$PA töö «Brad Pitt», mille alghind oli vaid üks euro, tegi läbi suure tõusu ja müüdi 471 euroga.

Kõige enam pakkumisi tehti oksjonil Edward von Lõnguse tööle «Ehtne võlts» (79 pakkumist) ja Janno Preesalu tööle «Suplus» (66 pakkumist).

Oksjoni konsultandi Reigo Kuivjõgi sõnul läks oksjon suurepäraselt. «Noore kunsti oksjon aitab muu hulgas kunsti müügilt ja ostmiselt ebavajalikku elitaarsust maha keerata ning on sobiv platvorm kunstiturule sisenemiseks. Puudub kramplikkus pakkumiste tegemisel ning ei pea olema kunstiteadlane või kollektsionäär, et end valdkonnas mugavalt tunda. Võrdselt stardivad nii kunstnik kui publik ning üksteise tundmaõppimine muhedas õhustikus kasvatab nii tulevikusidemed kui maitset,» sõnas Kuivjõgi.

Kahekümnendat korda toimuvale noore kunsti oksjonile esitati rekordarv töid – 300 teost 146 noorelt kunstnikult. Oksjonile valis komisjon 79 tööd, millest 57 läks müüki saalioksjonil ja 22 samal ajal toimunud veebioksjonil Osta.ee-s.

Oksjonitöid tutvustasid Andreis Keili valmistatud videotel kunstiteadlane Indrek Grigor. Meelelahutuslikku õhtut juhtis Reigo Kuivjõgi.

Tartu noore kunsti oksjon toimub Tartu loomemajanduskeskuse algatusel igal kevadel ja sügisel juba alates 2009. aastast. See on noorte kunstnike loomingu tutvustamisele ja müügile pühendunud kunstioksjon, mis pakub põnevat ja head kunsti nii algajale kunstiostjale kui ka pühendunud kollektsionäärile.

Tartu noore kunsti oksjoni koostööpartnerid ja toetajad on Eesti kunstiakadeemia, Tartu kunstikool, Tartu kunstnike liit, Osta.ee ning Redwall Digital, kes arendab oksjoni veebikeskkonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles