Koertenäitus toetab loomade varjupaika

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koertenäitus. Foto on illustreeriv.
Koertenäitus. Foto on illustreeriv. Foto: Margus Ansu

Tõukoerad ja krantsid toovad laupäeval oma peremehed ning koerasõbrad Tartus Turu tänava spordihoonesse, kus kõik saavad teha väikse kingi koduta loomade varjupaigale.

«See on kõigi koerte näitus,» rõhutas ettevõtmist korraldava MTÜ Eesti Koeraomanike Selts juhatuse liige Aet Prass. «Pole vahet, kas omanik tuleb näitusele oma armsa tõulooma või armsa krantsiga.»

Näitusel võtavad koerad omavahel mõõtu vanuse ja suuruse järgi, mis tähendab, et võistlusringi astuvad ülepõlve- ja allapõlvekoerad, kutsikad ning veteranid. Mitteametlikul võistlusel ei hinnata sedapuhku looma välimust, kohtunikud valivad välja hoopis päeva kauneima koera.

«Kõige rohkem hinnatakse sära koera silmades,» selgitas Aet Prass. «Kohtunikud vaatavad, kuidas loom tuleb ringi, missugune on tema ja omaniku koostöö ning mõistagi seda, kas koer on õnnelik.»

Näitusel saab õnne proovida loteriis ning osta suuremaid ja väiksemaid jõulukinke. Ettevõtmise kõik tulud, kaasa arvatud loteriist ja jõulukinkide müügist saadav kasu, lähevad koduta loomade varjupaiga toetuseks.

Näitusele võib tuua varjupaiga elanikele toitu ja koeratarvikuid (rihmu, asemeid jms). Esmaspäeval oli näitusele registreerunud paarkümmend koera, täna võib omanik oma lemmikuga tulemisest teatada meiliaadressil koeraomanikud@gmail.com, osalemistasu on 5 eurot. Kohapeal registreerudes on osalemistasu 7 eurot.

Heategevuslikku koertenäitust saab uudistada 17. detsembril Turu tänava spordihoones kell 12–17.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles