Muhvi auhinna pälvisid tartlastest raamatukogutöötajad

Raimu Hanson
Copy
Piia Tuule (vasakul) ja Anu Amor-Narits said Muhvi auhinna.
Piia Tuule (vasakul) ja Anu Amor-Narits said Muhvi auhinna. Foto: Kadri Naanu

Eesti lastekirjanduse keskuses Tallinnas kuulutati Muhvi auhinna tänavusteks võitjateks Tartu linnaraamatukogu laste- ja noorteosakonna töötajad Piia Tuule ja Anu Amor-Narits. Nende ajaveeb «Head lasteraamatud» paistab teiste hulgast silma sellega, et keskendub ainult lastekirjandusele.

Amor-Narits ja Tuule teevad žürii hinnangul järjepidevat tööd uute raamatute tutvustamisel noorele lugejale mõistetavas vormis ning panevad postitusi kirjutama ka teisi autoreid. Seesama blogi kajastab ühtlasi teistegi raamatukogude tööd lasteraamatute soovitamisel.

«Muhvi auhinnaga tõstame esile ja kiidame lastekirjandusest kirjutajaid,» ütles keskuse direktor Triin Soone. «Lastekirjandust ilmub palju ja seetõttu on lugejatele väga teretulnud tutvustused ja soovitused raamatute valikuks. Kahjuks ilmub meil kirjanduskriitikat ja analüüsi vähe, ootaks palju enamat. Rõõmustav on aga see, et leidub südikaid uue meedia tegijaid, kes on keskendunud just lastekirjandusele. Loodame, et eeskuju nakkab.»

Trükiväljaannetest tõstis žürii esile kultuurilehte Sirp, mis paistab silma süveneva lähenemise poolest. Sirbis ilmuvaid mahukaid lastekirjanduse aastaülevaateid teavad huviga oodata nii raamatukoguhoidjad, õpetajad, kirjastajad kui ka teoste autorid, žürii tõstis esile ka Sirbi põhjalikku ja kaasamõtlevat toimetajatööd.

Muhvi auhinda antakse välja aastast 2001 üle aasta. Žürii koosneb lastekirjanduse keskuse töötajatest, kes võtavad kandidaadi valikul aluseks kahe eelnenud aasta jooksul ajakirjanduses ilmunud lastekirjanduse ja laste lugemise alased kirjutised ning tele- ja raadiosaated. Hinnatakse kirjutiste ja saadete aktuaalsust, originaalsust ja asjatundlikkust. Auhinnaks on laste meisterdatud Muhv ja rahaline preemia.

Lastekirjanduse keskuse andmetel on varem Muhvi auhinna saanud Krista Kumberg, Ilona Martson, Mare Müürsepp, Leelo Tungal, Viive Noor, Ave Mattheus, Jaanika Palm, Kadri Tiisel, Tiina Vilu ja Jaak Urmet. Väljaannetest on äramärkimist leidnud Eesti Päevaleht, Postimees, Õpetajate Leht, Hea Laps ja Eesti Ekspress.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles