Fotod ja video: Lina tänaval oli taas suur tulekahju (1)

Tartu Postimees
Copy

Lina tänaval endise nakkushaigla kvartalis möllas täna varahommikul taas punane kukk. Põles tühjana seisev kolmekorruseline puumaja Lina 7, mille hoovis ülemöödunud aasta suvel mängiti suveetendust «Tagahoovish».

Kui päästjad kohale jõudsid, oli vana tühjalt seisev puitelamu laustules. Maja lähedal oli sõiduauto, selle omanikku teavitati ohust ja ta sai sõiduki põlevast majast eemale ajada. 

Kustutustööde ajal kella viie paiku varises kokku maja üks seintest. Õnneks keegi viga ei saanud. Kustutustöödele kaasati tõstukauto, mille abil kustuti põlengut hoone kohalt. Maja järelkustutustööd kestavad.

Kella poole viie ajal märkasid päästjad, et süttinud on ka teise lähedal asuva tühja puumaja sein. Kahekümne ruutmeetri ulatuses põleva seina kustutasid päästjad poole tunniga. Tulekolletele ligipääsuks avati varikatuse- ja seinakonstruktsioone. 

Tulekahjude tekkepõhjust selgitatakse.

Tuleohutuse tagamiseks ja põlengute ärahoidmiseks tühjalt seisvates hoonetes on omaniku kohustus kõrvaliste isikute sissepääs sinna takistada. Parim lahendus on lagunevate hoonete renoveerimine ja kasutusse võtmine või lammutamine.

Viimati oli päästjatel Lina tänavale asja 10. aprillil, kui põles nakkushaigla kunagine peahoone. Sama maja lõõmas ka 2018. aasta veebruaris ning 2017. aasta augustis.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles