Loomeviis saabus Poolast medalitega ja valmistub uuteks kontsertideks

Aime Jõgi
Copy
Võidukad esinejad Poolas.
Võidukad esinejad Poolas. Foto: Loomeviis

7. mail saabusid muusikastuudio Loomeviis õpetajad Kati Roosi Siht ja Külliki Levin koos õpilastega Poolast, kus toimus rahvusvaheline muusika- ja tantsufestival Majowa Nutka. Eestlased tulid sealt koju väga paljude medalitega.

Festival koondas esinejaid Ukrainast, Valgevenest, Serbiast, Portugalist, Rumeeniast, Venemaalt, Horvaatiast, Eestist ja loomulikult Poolast.

Festivalilt saabus Loomeviis Tartusse enama kui 13 medaliga ja kutsetega minna edasi võistlema Serbiasse ja Prahasse. Esimese koha medali Poolas pälvis Loomeviisi ansambel pop-džässansamblite kategoorias.

Lauljad Poolas võistlustules.
Lauljad Poolas võistlustules. Foto: Loomeviis

Muusikastuudio Loomeviis sündis läinud hooajal Tartu laulustuudiote Musaklubi ja Külliki Lauluaed ühinemise järel. Seal saavad end arendada nii lapsed kui täiskasvanud laulmises ja ka pillimängus.

Kohe on Loomeviis osaline aga kahel suurel kontserdil Tallinnas ja Tartus ning need on pühendatud Aretha Franklinile.

Selle aasta märtsis oleks maailmakuulus souli kuninganna Aretha Franklin saanud 76-aastaseks. Lauljast inspireerituna ühendasid oma väed Loomeviis ja Wafi laulukool. Kontserdid on 14. mail Tallinnas Vaba Lava suures saalis ja 15. mail Tartus Salemi kirikus algusega kell 19.

Solistideks on Loomeviisis ja Wafis praegu õppivad ning ka juba tuntud andekad lauljad Liis Lemsalu, Carlos Ukareda, Emily J,  Helis Järvepere-Luik, Brigita Sillaots, Karita Käesel, Pelle Põldma ja Margareth Mürk. Laval on bänd ning kahest koolist kokku pandud 40-pealine popkoor, mida juhatavad Anneli Pilpak ja Teet Kaur.

Aretha Franklini võimsast häälest ning nüüdseks juba klassikaks muutunud lauludest saavad taaselustatud tema tuntuimad hitid, nagu näiteks «A Natural Women», «Respect», «Think», «Chain of Fools», «I Say a Little Prayer», «Son of a Preacher Man» ja paljud teised. 

Õpetaja Külliki Levini sõnul on hea uudis veel seegi, et muusikastuudio Loomeviis on saanud haridus- ja teadusministeeriumilt tegevusloa huvihariduse andmiseks ja registreeritud Eesti hariduse infosüsteemis. Muusikastuudiot Loomeviis saab nüüd nimetada erahuvikooliks ja täpsemat infot leiab kodulehelt www.loomeviis.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles