Galerii: Mailaulul esinesid nii tuntud tegijad kui ka uued tulijad

Tartu Postimees
Copy

Kolmapäeval avasid Tartu autorilaulufestivali Mailaul laulukirjutajad Hebo Rahman ja Silver Jusilo. Õhtu lõpetasid duo Jaan Sööt ja Lauri Saatpalu. Festival lõpeb täna. 

Hebo Rahman tõi kuulajate ette oma kolme aasta varasalvest loomingu armastusest ja igatsusest. Tallinnast pärit Silver Jusilo esituses kuulis laule tema uuest albumist «Olekud» kui ka verivärsket singlit «Tilluke kevadet», mille esmaesitus oli alles 1. mail.

Õhtu lõpetasid avangardselt Lauri Saatpalu ja Jaan Sööt, kes esitasid rahvale 1980. aastate ansambli Pantokraatori loomingut, mida meeste sõnul pole veel keegi kuulnud.

Eile esinesid Tartu Jaani kirikus Birgit Sarrap ja Tanja Mihhailova-Saar, kes tõid kuulajateni oma loometegevuse vähem tuntud poole ehk laulude loomise. Lauljatare saadab helilooja ja instrumentalist Mihkel Mattisen. 

Sama päeva õhtul loovad kirglikku õhkkonda ka kontserdid Tartu Genialistide klubis. Oma uut albumit «Armastus eesti moodi» esitlevad laulja ja luuletaja Tuuli Velling ning ansamblist Jäääär tuntud instrumentalist Teet Velling. Kontserti soojendab sissejuhatuseks ansambel Pihlap.uud, kes toob kuulajate ette laulukirjutaja Maris Pihlapi eesti keelele keskenduva omaloomingu.

Viimasel festivalipäeval astub Tartu Genialistide klubis üles Tom-Olaf Urb lavanimega Reket, kes tutvustab publikule esimest korda oma uut singlit «Ma kuulsin seda läbi viinamarjaväädi».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles