Kliinikumi endine juht Urmas Siigur tänas preemiat vastu võttes kaasteelisi

Aime Jõgi
Copy
Kliinikumi kevadkonverentsil võttis elutöö preemia vastu kliinikumi kauaaegne juht Urmas Siigur. Paremal praegune juht Priit Eelmäe.
Kliinikumi kevadkonverentsil võttis elutöö preemia vastu kliinikumi kauaaegne juht Urmas Siigur. Paremal praegune juht Priit Eelmäe. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tartu ülikooli kliinikumi preemia vastne laureaat Urmas Siigur ütles tunnustust vastu võttes, et tänab kõiki, kes aitasid tal selle au välja teenida. Viieteistkümne kunagi eraldi toiminud tervishoiuasutuse ühtseks euroopalikuks ülikoolihaiglaks kujundamine on olnud Eesti edulugu ning suuri asju saab korda saata vaid meeskonnas.

Urmas Siigur on olnud seotud kliinikumi arendamisega viimase veerandsajandi jooksul ning tegutsenud tervishoiukorralduse arenduses Eestis ka laiemalt.

Arstina alustas Urmas Siigur tööd 1982. aastal Tartu linna onkoloogia dispanseris ning kuni aastani 1991 tegi ta teadust Tartu ülikooli üld- ja molekulaarpatoloogia instituudis.

1997. aastal kaitses ta doktori väitekirja Karolinska instituudis Rootis ning ta doktoritöö kui ka varasem kandidaaditöö käsitlesid seedetrakti mikoobiökoloogiat ehk valdkonda, mida tänapäeval tuntakse mikrobioomikana.

Urmas Siiguri taustal seinal on fotod kõikidest kliinikumi elutööpreemiate saanutest, kellest lõviosal on Siigur ise preemia puhul kätt surunud. Enne teda on preemia saanud 20 inimest. «Olen praegu imelikus pöördrollis,» sõnas ta.
Urmas Siiguri taustal seinal on fotod kõikidest kliinikumi elutööpreemiate saanutest, kellest lõviosal on Siigur ise preemia puhul kätt surunud. Enne teda on preemia saanud 20 inimest. «Olen praegu imelikus pöördrollis,» sõnas ta. Foto: Kristjan Teedema / Postimees/Scanpix

Intervjuud Urmas Siiguriga saab lugeda esmaspäevasest Tartu Postimehest.

Tartu ülikooli kliinikumi kevadkonverentsil jagus preemiaid ja tänusõnu veel paljudele.

Parimad arst-õppejõud on professor Riina Kallikorm ja doktor Aili Tuhkanen. Neinar Seli stipendiumi laureaadid on professorid Katrin Õunap ja Vallo Tillmann. Seli stipendiumikomisjon märkab nii viimase kalendriaasta kui ka viimase viie aasta jooksul enim teadusartikleid piblitseerinud autoreid.

Kliinikumi preemia parimale artiklile ajakirjas Eesti Arst sai nahahaiguste kliiniku arst Ene Pärna.

Kõige enam patsientide tänu pälvisid 2018. aastal aga traumatoloogia- ja ortopeedia kliiniku juhataja Aare Märtson ning südamekliiniku kardiokirurgia osakonna arst-õppejõud Priit Tammjärv.

Tartu tervishoiu kõrgkooli tudengite meelest on parimad praktikajuhendajad kliinikumi radioloogiatehnik Sofia Gratšova ning õde Martin Juss.

Kliinikumi aasta suurim konverents, mis Dorpatis 10. mail aset leiab, kannab sel aastal pealkirja «Inimkeskne tervishoid – eesmärk või teekond?».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles