Remonditud Pegasus alustab hooaega

Jüri Saar
Copy
Pegasuse kapteni Rainer Napitsa sõnul sai eakas alus kahe viimase talvega põhjaliku remondi, värske värv on igakevadine rutiin.
Pegasuse kapteni Rainer Napitsa sõnul sai eakas alus kahe viimase talvega põhjaliku remondi, värske värv on igakevadine rutiin. Foto: Sille Annuk

Nädala algul vette lastud ja homme plaanijärgseid sõite alustav reisilaev Pegasus on viimase kahe talvega saanud põhjaliku remondi, mis on parandanud manööverdamisvõimet ja lisanud turvalisust.

Pegasuse kapten Rainer Napits ütles eile, et laeva 60. sünnipäev eelmisel aastal innustas suuri parandustöid ette võtma, sest ammu oli selge, et käes on see aeg, kus peaks uuendama põhjaplaadistust ja talastikku. Nüüd kahe talvega saigi see töö 70 protsendi ulatuses tehtud. Pegasus on ehitatud Moskvas 1958. aastal ja on sõitnud ka Kreutzwaldi nime kandes.

«Laeva eluiga on pikenenud kõvasti, paarkümmend aastat võiks olla hooletu,» kiitis ta. «Metall ikkagi kulub ja seespool saab rõskus värvkattest jagu, misjärel hakkab metall roostetama. See on loomulik.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles